16. detsember 2015
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Saarma: lepingutega on likvideeritud võimekus, mida oleks võinud hoida

Fertilitase juht Ivo Saarma
Foto: Raul Mee
Konverentsi „Meditsiin 2016“ vestlusringis tõusis teemaks haigekassa lepingute jagamise põhimõte seoses haiglate võrgustumisega. Fertilitase juht Ivo Saarma märkis, et tema meelest on kogu protsess praegu ühesuunaline ning ei ole piisavalt analüüsitud, milline võimekus erinevates piirkondades ja asutustes tegelikult olemas on.

Haigekassa juhatuse esimees Tanel Ross selgitas, et haigekassa lepingute struktuur pikemas perspektiivis on seotud haiglate võrgustumisega. Plaanis on analüüsida, milliseid erialasid ja millistelt lepingupartneritelt tuleks osta, et see tagaks kõikide ressursside optimaalse kasutamisest. Teatud põhierialad peaksid olema kättesaadavad üldhaiglas, kuid haiglate koostöös, sh läbi võrgustumise, peab olema võimalik kokku leppida põhimõtted, kuidas tagada kõikidele kindlustatutele juurdepääs nendele erialadele, mis jäävad kesk- ja regionaalhaiglate tasandile, selgitas Ross.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708
TellimiskeskusTel: 667 0099