Perearstid tahavad kõigile Põhja-Tallinna ja Ida-Virumaa patsientidele HIV-analüüsi teha

HIV-kiirtestimine
HIV-kiirtestimine

MTÜ Perearstide Selts on esitanud haigekassale taotluse, et HIV kiiranalüüsid lisataks tervishoiuteenuste loetellu. Proove võetaks Ida-Virumaa ja Põhja-Tallinna perearstikeskustes 18–59-aastastelt patsientidelt teiste analüüside hulgas. Kui teisi analüüse ei tehta, pakuks perearst HIV-proovi võimalust.

Haigekassa kommunikatsioonijuhi Katrin Romanenkovi sõnul hakkab haigekassa perearstide taotlust arutama uuel aastal. Hinnatakse teenusevajadust, selle tõenduspõhisust, aga ka kulu. Juhul kui taotlus rahuldatakse, saab säärane kontrollimine alguse 2017. aastal.

Ingerainen on siiski mures, sest HIV pole justkui kellegi südameasi. Sotsiaalministeeriumi kinnitusel teeb rahastusotsuse haigekassa, kuid Ingeraineni sõnul on asi seni jäänud just poliitilise otsuse taha.

Täismahus loe Eesti Päevalehest

Lisa kommentaar

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

JÄLGI MEDITSIINIUUDISEID SOTSIAALMEEDIAS:

RSS

Seotud lood

Küsitlus

Valdkonna tööpakkumised

Meditsiini­uudised

12. veebruar 2019

Laadi PDF

Meditsiin Fookuses

veebruar 2019

Laadi PDF

Tervise­uudised

veebruar 2019

Laadi PDF

Meditsiiniuudiseid ja mu.ee saavad tellida vaid need isikud, kellel on kehtiv retseptikirjutamise õigus. Toimetusel on õigus seda küsida ja kontrollida.