Autor: Violetta Riidas • 30. detsember 2015
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Perearstid tahavad kõigile Põhja-Tallinna ja Ida-Virumaa patsientidele HIV-analüüsi teha

HIV-kiirtestimine
Autor: Julia-Maria Linna
MTÜ Perearstide Selts on esitanud haigekassale taotluse, et HIV kiiranalüüsid lisataks tervishoiuteenuste loetellu. Proove võetaks Ida-Virumaa ja Põhja-Tallinna perearstikeskustes 18–59-aastastelt patsientidelt teiste analüüside hulgas. Kui teisi analüüse ei tehta, pakuks perearst HIV-proovi võimalust.

Haigekassa kommunikatsioonijuhi Katrin Romanenkovi sõnul hakkab haigekassa perearstide taotlust arutama uuel aastal. Hinnatakse teenusevajadust, selle tõenduspõhisust, aga ka kulu. Juhul kui taotlus rahuldatakse, saab säärane kontrollimine alguse 2017. aastal.

Ingerainen on siiski mures, sest HIV pole justkui kellegi südameasi. Sotsiaalministeeriumi kinnitusel teeb rahastusotsuse haigekassa, kuid Ingeraineni sõnul on asi seni jäänud just poliitilise otsuse taha.

Täismahus loe Eesti Päevalehest

Jaga lugu
Mu.ee toetajad:
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Triin Tabur Meditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 455
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708