9. veebruar 2016
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Kolm välisriiki nõuavad riigikogult HIV-komisjoni loomist

Riigikogu istung.
Foto: Erik Peinar/Riigikogu Kantselei
Ühendkuningriigi, Soome ja Ameerika Ühendriikide suursaadikud esitasid eile, 8. veebruaril riigikogu põhiseaduskomisjonile pöördumise, kus kutsusid Eestit üles viimaks ometi HIV-epideemia ulatust tunnistama ja looma probleemi lahendamisele pühendunud erikomisjoni.

Pöördumises tuuakse välja, et hoolimata aga aastatepikkusest visast tööst ja pingutusest HIV ennetuse alal püsib olukord Eestis sügavalt murettekitavana ja WHO standardite kohaselt kvalifitseerub Eesti olukord epideemiaks, mis ähvardab paljusid ühiskonnagruppe, vahendas Postimees.Esialgu levis nakkus suuremas osas süstivate narkomaanide seas, ent 2014. aastal oli sellisel teel saanud HIV vaid 23 protsenti uutest nakatunutest, ligi pooled nakatumised leidsid aset heteroseksuaalse vahekorra tagajärjel.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708