18. jaanuar 2016
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Prantsusmaal ravimikatsetuses osalenud vabatahtlik suri

Autor: Scanpix/Caro

Prantsusmaal suri eile mees, kes võttis osa Portugali ravimifirma Biali ravimikatsetusest.

Teised viis haiglasse sattunut on stabiilses seisundis, ent kolme neist ähvardab ajukahjustus, vahendas Postimees. Prantsuse tervishoiuministri Marisol Touraine'i sõnul võtsid kuus kannatanut osa Loode-Prantsusmaal Rennes'is «ühest Euroopa laboris väljatöötatava suukaudse ravimi katsetusest». «Katsetusel juhtus tõsine õnnetus, see peatati ja kõik selles osalenud vabatahtlikud kutsuti tagasi.»Ministri sõnul anti ravimit eri doosides 90 inimesele.Firma teatas avalduses, et pidas kinni «kehtivatest seadustest» ja kavatseb teha koostööd poolelioleva juurdlusega «täpsel ja ammendaval viisil» juhtunusse selguse toomiseks.Biali sõnul oli tegemist ensüümi FAAH inhibiitoriga.Kuus ohvrit, mehed vanuses 28-49, võtsid korduvalt Biali väljatöötatud ravimeid, mis on mõeldud valu ja tujuhäirete, näiteks ärevuse vastu.«Meie peamine mure on praegu katsetusel osalejate eest hoolitsemine,» teatas Bial. Firma sõnul osales katsetusel 108 vabatahtlikku, kel ei tekkinud negatiivseid järelmeid. «Katsetuse kiitsid heaks Prantsuse regulaatorid ja eetikakomitee.» 

 

Jaga lugu
Mu.ee toetajad:
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Triin Tabur Meditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 455
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Hanna SultsMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 385
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708