22. jaanuar 2016
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Kirurgilise onkoloogia maht väheneb

Tiit Suuroja , PERHi kirurgiakliiniku onkokirurg
Foto: Raul Mee
Väga tähtis on onkoloogilise kirurgia puhul spetsialiseerumine – patsient peab saama suurimate kogemustega kirurgi juurde.

Hetkel levinuima teooria alusel saab enamik kasvajaid alguse ühest, muteerunud rakust. Tavaliselt järgneb algsele, suhteliselt aeglasele kasvule kiire kasvu periood. Viimane langeb enamasti kokku kasvajat varustava veresoonestiku vilka arenguga. Kliiniliselt avastatavad kasvajad on aga enamasti juba vähenenud kasvufraktsiooniga staadiumis. Seega paljuneb vaid osa vähirakke aktiivselt, mis muudab kasvaja paljude vähiravimite jaoks raskesti rünnatavaks.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708