22 jaanuar 2016 05:00
Uudised
Ainult tellijale

Rahastusmudel on ajal jalus

Tanel Ross (Haigekassa juht) Diana Ingerainen (Tallinna Perearstide Seltsi juhatuse esinaine) Ivo Saarma (Fertilitas peaarst ja omanik) Raul-Allan Kiivet (Tartu Ülikool tervishoiu instituudi direktor)  Foto: Raul Mee

Meditsiin 2016 vestlusring päädis TÜ tervishoiu instituudi juhi professor Raul-Allan Kiiveti mõttearendusega sellest, et olemasoleva tervishoiu rahastamise mudeliga edasi liikuda ei saa, sest see pärsib nii võrgustumist kui ka üldist arengut.

Haigekassa juhatuse esimees Tanel Ross rääkis vestlusringis väikehaiglate juhte ärritavate eriarstiabi lepingute muutuste kohta, et haigekassa lepingute struktuur on seotud perspektiivis võrgustumisega. “Minu jaoks peab see vastama küsimusele, missugust arstiabi, erialasid ja millistelt lepingupartneritelt me ostame, et oleks tagatud reaalne geograafiline kättesaadavus ja kõigi ressursside optimaalne kasutamine,” arutles ta. “On põhierialad, mis peavad olema kättesaadavad maakonna tasandil üldhaiglas. Seejuures peab olema võimalik kokku leppida põhimõtetes, kuidas tagada kindlustatutele ligipääs erialadele, mis paratamatult jäävad keskhaigla või regionaalhaigla tasandile.”

VORMISTA TELLIMUS KOHE JA SAAD:
 • Ligipääsu kõigile lukus lugudele, mis ei nõua meedikukoodi
 • Meedikukood annab ligipääsu ajalehele PDF-ile
 • Meedikukood annab ligipääsu ajakirja Meditsiin Fookuses PDF-ile
 • Tellimus sisaldab Meditsiiniuudiste uudiskirja
 • Jaga lugu:
  Seotud lood
  MEDITSIINIUUDISTE UUDISKIRJAGA LIITUMINE

  Telli olulisemad Meditsiiniuudised igal nädalal enda postkasti.

  Meditsiiniuudised.ee toetajad:

  Kadi Heinsalu
  Kadi HeinsaluPeatoimetajaTel: 667 0451
  Violetta Riidas
  Violetta RiidasToimetajaTel: 667 0454
  Siret Trull
  Siret TrullAjakirjanik-toimetajaTel: 667 0446
  Triin Tabur
  Triin Tabur Meditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 455
  Karin Tamm
  Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
  Maarja Kõrv
  Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708