22. jaanuar 2016
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Rahastusmudel on ajal jalus

Tanel Ross (Haigekassa juht) Diana Ingerainen (Tallinna Perearstide Seltsi juhatuse esinaine) Ivo Saarma (Fertilitas peaarst ja omanik) Raul-Allan Kiivet (Tartu Ülikool tervishoiu instituudi direktor)
Foto: Raul Mee
Meditsiin 2016 vestlusring päädis TÜ tervishoiu instituudi juhi professor Raul-Allan Kiiveti mõttearendusega sellest, et olemasoleva tervishoiu rahastamise mudeliga edasi liikuda ei saa, sest see pärsib nii võrgustumist kui ka üldist arengut.

Haigekassa juhatuse esimees Tanel Ross rääkis vestlusringis väikehaiglate juhte ärritavate eriarstiabi lepingute muutuste kohta, et haigekassa lepingute struktuur on seotud perspektiivis võrgustumisega. “Minu jaoks peab see vastama küsimusele, missugust arstiabi, erialasid ja millistelt lepingupartneritelt me ostame, et oleks tagatud reaalne geograafiline kättesaadavus ja kõigi ressursside optimaalne kasutamine,” arutles ta. “On põhierialad, mis peavad olema kättesaadavad maakonna tasandil üldhaiglas. Seejuures peab olema võimalik kokku leppida põhimõtetes, kuidas tagada kindlustatutele ligipääs erialadele, mis paratamatult jäävad keskhaigla või regionaalhaigla tasandile.”

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708