28. jaanuar 2016
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Soolebakter võib olla rasvumise ja diabeedi põhjus

Foto: Scanpix /Caro
Meditsiiniteadlaste sõnul võib liigne bakterite hulk soolestikus muuta maksa rasvade töötlemise protsesse ja põhjustada metaboolse sündroomi väljakujunemist.

Metaboolne sündroom hõlmab mitmeid haiguslikke seisundeid, mille hulka kuulub rasvumine, 2. tüüpi diabeet, kõrge vererõhk, kõrge veresuhkru tase ja liigne keharasv vööpiirkonnas. Inimesed, kellel esineb kolm või rohkem nimetatud seisundit, loetakse metaboolset sündroomi põdevateks ning neid võivad ohustada maksa- ja südamehaigused.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708