Kuula artiklit
2. veebruar 2016
Kuula artiklit
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Rahvusooperi külastajad saavad veebruaris vähihaigetele elupäevi kinkida

Vähihaigetele on iga kingitud päev hindamatu väärtusega, mõnede ravimite abil saab aga kinkida lausa märkimisväärselt pika elu või täieliku tervenemise.
Foto: Terje Lepp
Neljapäev 4. veebruar on rahvusvaheline vähi vastu võitlemise päev. Sel päeval käivitub vähiravifondi „Kingitud elu” koostöö Rahvusooperiga Estonia, mille raames kogutakse veebruaris vähihaigete heaks annetusi 12 etendusel.

„Vähihaigetele on iga kingitud päev hindamatu väärtusega, mõnede ravimite abil saab aga kinkida lausa märkimisväärselt pika elu või täieliku tervenemise. Rahvusooper Estonia annab oma panuse võitlusel vähi vastu ja kutsub kõiki veebruaris annetama,“ ütles Rahvusooper Estonia juht Aivar Mäe.

„Me saame üheskoos väga paljusid inimesi aidata võitlusel raske haigusega, mis sageli on tegelikult ravitav. Ei tahaks, et kellelgi jääks see ravi rahapuudusel saamata.“

„Vähiravifond „Kingitud elu” jätkab Eesti inimeste innustamist võitlusse omade elude eest. Suur rõõm ja tänu põhjus on, et seekord avab meile uksed rahvusooper Estonia. Iga teatrikülastaja saab anda endale jõukohase panuse, et vähihaigel oleks veel üks õlekõrs, lootus ja täisväärtuslik elu oma lähedaste keskel. Annetamisel on sisemiselt tervendav mõju - nii saame kõik natuke paremaks,” lisas vähiravifondi „Kingitud elu” juhataja Toivo Tänavsuu

15 inimesele, kes annetavad veebruaris fondile pangaülekandega, kingib rahvusooper Estonia tänutäheks märtsi etenduste teatripiletid kahele. Loosimiseks osalemiseks tuleb jätta ülekande selgitusse oma kontakt. 

Vähiravifondi „Kingitud elu” tähistab sel nädalal 5. veebruaril ka oma teist sünnipäeva. Fondi jaoks on 2016. aasta alanud suure abitaotluste buumiga.

Kui mullu toetas „Kingitud elu” kokku 50 eestimaalase ravi summas 470 000 eurot, siis ainuüksi tänavu jaanuaris sai abi juba kümme inimest, kelle ravisse panustab fond kokku üle 100 000 euro. 

„Kutsun kõiki Eesti inimesi ja ettevõtteid üles panustama vähihaigete võitlusesse. Üheskoos saame kindlustada, et kelleltki ei rebitaks viimast õlekõrt. Ka 1 või 10eurone püsiannetus iga kuu on kuldaväärt. Sest kui jätta ämber ööseks tilkuva kraani alla, on see hommikuks kenasti vett täis,” sõnas Toivo Tänavsuu. 

Vähiravifond „Kingitud elu” kogub annetusi egiidi all „Vaheaeg on ka tähtis” järgmistel rahvusooperi etendustel: 

- 4.02 „Medea“ - 5.02 „Aida“ - 6.02 „Tuhkatriinu“ - 7.02 „Rinaldo“ - 10.02 „Tsirkusprintsess“ - 11.02 „Cardillac“ - 12.02 „Bajadeer“ - 13.02 „Aida“ - 17.02 „Boheem“ - 18.02 „Medea“ - 19.02 „Cardillac“ - 25.02 „Cardillac“

SA Hille Tänavsuu Vähiravifond „Kingitud Elu“ (www.kingitudelu.ee) on asutatud 5. veebruaril 2014 Hille ja Toivo Tänavsuu ning Janek Mäggi poolt. Fond hüvitab annetustest kogunevate võimaluste piires nende patsientide raviarveid, kelle ravimeid Eesti Haigekassa ei kompenseeri. Raha tuleb sihtasutusele tehtud annetustest. Fondi nõukokku, mis otsustab kas ja keda toetatakse, kuuluvad onkoloogid Peeter Padrik, Hele Everaus, Kristiina Ojamaa, Kadri Putnik ja tervise arengu instituudi direktor Maris Jesse, näitleja ja psühholoog Rita Rätsepp ja suhtekorraldaja Janek Mäggi.

 

 

 

Autor: Toivo Tänavsuu Vähiravifondi „Kingitud elu” juhataja tel: +372 52 76 004 e-post: [email protected]

Rahvusooperi külastajad saavad veebruaris vähihaigetele elupäevi kinkida
Kuula artiklit

Rahvusooperi külastajad saavad veebruaris vähihaigetele elupäevi kinkida

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708
TellimiskeskusTel: 667 0099