Kuula artiklit
10. veebruar 2016
Kuula artiklit
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Arstitudengid algatavad Eesti tervise ja meditsiini tuleviku arutelu

Foto: Postimees/Scanpix
Järgmisel laupäeval, 20. veebruaril toimub Eesti Arstiteadusüliõpilaste Seltsi eestvedamisel visioonikonverents “Tervise tuhat tahku”.

Konverents algab kell 11.00 Tallink Spa & Conference Hotelis Otseülekande konverentsist Postimehe veebiportaalis tagab MIND Media.

Konverentsi esinejateks on hinnatud eksperdid tervishoiuvaldkonnast ja mujalt, et käsitleda tervist kui füüsilist, sotsiaalset ja vaimset heaolu.

Eesti Arstiteadusüliõpilaste Seltsi (EAÜS) eesmärk on algatada valdkondade ülene arutelu sellest, kuhu ja kuidas võiks Eesti tervis tulevikus jõuda.

Visioonikonverentsile on kutsutud ligi 100 külalist, kelle seas on lisaks arstitudengitele ka tervishoiutöötajaid, poliitikuid, ajakirjanikke. Konverentsi avakõne peab Eesti Vabariigi tervise- ja tööminister Jevgeni Ossinovski ning avaliku elu tegelase eeskujust ja vastutusest ühiskonnas räägib välisminister Marina Kaljurand.

Teiste hulgas astuvad esinejatena üles ka TÜ Eesti Geenivaramu direktor professor Andres Metspalu, MTÜ Ravikanep juhatuse liige Siim Erik Siimut ning endine E-Tervise Sihtasutuse juht arst-ekspert Madis Tiik.

“Oleme kõnelema kutsunud erinevate eluvaldkondade esindajad, et läheneda Eesti meditsiini ja tervishoiu tulevikuvõimalustele mitmest küljest. Juttu tuleb nii personaalmeditsiinist kui meditsiinieetikast, samuti erinevatest meditsiinilahendustest üha areneva tehnoloogia tingimustes ja humanitaarmissioonide tulevikust. Samas ei puudu ka näiteks ühiskonnas vastakaid arvamusi tekitav ravikanepi teema," ütles konverentsi peakorraldaja Anu Parvelo.

Lisainfo visioonikonverentsi ja esinejate kohta on leitav EAÜS 25 koduleheküljelt

Visoonikonverents “Tervise tuhat tahku” toimub EAÜSi 25. sünnipäeva raames.

Arstitudengid algatavad Eesti tervise ja meditsiini tuleviku arutelu
Kuula artiklit

Arstitudengid algatavad Eesti tervise ja meditsiini tuleviku arutelu

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708