22. veebruar 2016
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Vähiravimi kandidaadi õigused müüdi USAsse

Vähiuuringute Tehnoloogia Arenduskeskuse juhataja Riin Ehin
Foto: Julia-Maria Linna/ÄP
Vähiuuringute Tehnoloogia Arenduskeskus on viimase 4 aasta jooksul koos oma partnerite ja Peterburi farmaatsiafirmaga OJSC Pharmsynthez välja töötanud emaka limaskesta hilise staadiumi vähi ravimikandidaadi, mille edasised arendamis- ja turustamisõigused müüdi nüüd USA biotehnoloogiafirmale Xenetic Biosciences.

Tallinnas tegutseva Vähiuuringute Tehnoloogia Arenduskeskuse juhataja Riin Ehin ütles, et senini ei ole emaka limaskesta viimase staadiumi vähile olnud spetsiifilist efektiivset ravi, samas puudutab see haigus ainuüksi Euroopas 25 000 patsienti aastas.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708