Kuula artiklit
9. märts 2016
Kuula artiklit
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Tulekul on arutelu “Eesti tuberkuloosivabaks – kas saavutatav eesmärk?”

Haiged kopsud.
Foto: Andras Kralla/ÄP
Tervise Arengu Instituut (TAI) kutsub 24. märtsil kell 11-12.30 kõiki spetsialiste ning teemaga seotud asutusi ja organisatsioone üritusele „Eesti tuberkuloosivabaks – kas saavutatav eesmärk?“, et koos arutada, kuidas saab tuberkuloosiravi korraldust edaspidi arendada.

Ülevaate olukorrast Eestis ja väljakutsetest tuberkuloosiga võitlemisel teeb TAI tuberkuloosiregistri juhataja Piret Viiklepp. Lisaks teeb Aljona Kurbatova narkomaania-ja nakkushaiguste ennetamise osakonnast ülevaate integreeritud ravi vajadustest ja kitsaskohtadest haavatavate gruppide ravis.

Maailma Terviseorganisatsiooni (WHO) algatusel tähistatakse kogu maailmas 24. märtsil tuberkuloosipäeva. Kuigi tuberkuloosilevikus ja –ravis on viimastel aastatel toimunud märkimisväärne areng paremuse suunas, on see endiselt üks enam ohvreid nõudev nakkus maailmas. Probleem on aktuaalne ka Eestis – eelmisel aastal registreeriti meil 215 tuberkuloosijuhtu.

Käesoleva aasta kahe esimese kuuga on Terviseameti andmetel esmasesse tuberkuloosi haigestunud 22 inimest, millest 21 juhul oli tegemist hingamiselundite tuberkuloosiga.  

WHO tuberkuloosistrateegia aastateks 2016-2035 alusel on tänavu peatähelepanu tuberkuloosiravis haavatavatel gruppidel. Eesti kontekstis on need eelkõige ravikindlustamata ja töö kaotanud, alkoholi-ja/või narkootikumide sõltuvusega ning langenud immuunsusega inimesed (sh HIV-positiivsed) ja varem kinnipidamiskohtades viibinud inimesed.

Üritusele on oodatud spetsialistid nii sotsiaalministeeriumist, haigekassast, terviseametist, Tallinna linnavalitsuse sotsiaal-ja tervishoiu osakonnast, tuberkuloosiraviga tegelevatest raviasutustest jne.

 

Tulekul on arutelu “Eesti tuberkuloosivabaks – kas saavutatav eesmärk?”
Kuula artiklit

Tulekul on arutelu “Eesti tuberkuloosivabaks – kas saavutatav eesmärk?”

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708