9 märts 2016 10:33

Tulekul on arutelu “Eesti tuberkuloosivabaks – kas saavutatav eesmärk?”

Haiged kopsud.  Foto: Andras Kralla/ÄP

Tervise Arengu Instituut (TAI) kutsub 24. märtsil kell 11-12.30 kõiki spetsialiste ning teemaga seotud asutusi ja organisatsioone üritusele „Eesti tuberkuloosivabaks – kas saavutatav eesmärk?“, et koos arutada, kuidas saab tuberkuloosiravi korraldust edaspidi arendada.

Ülevaate olukorrast Eestis ja väljakutsetest tuberkuloosiga võitlemisel teeb TAI tuberkuloosiregistri juhataja Piret Viiklepp. Lisaks teeb Aljona Kurbatova narkomaania-ja nakkushaiguste ennetamise osakonnast ülevaate integreeritud ravi vajadustest ja kitsaskohtadest haavatavate gruppide ravis.

Maailma Terviseorganisatsiooni (WHO) algatusel tähistatakse kogu maailmas 24. märtsil tuberkuloosipäeva. Kuigi tuberkuloosilevikus ja –ravis on viimastel aastatel toimunud märkimisväärne areng paremuse suunas, on see endiselt üks enam ohvreid nõudev nakkus maailmas. Probleem on aktuaalne ka Eestis – eelmisel aastal registreeriti meil 215 tuberkuloosijuhtu.

Käesoleva aasta kahe esimese kuuga on Terviseameti andmetel esmasesse tuberkuloosi haigestunud 22 inimest, millest 21 juhul oli tegemist hingamiselundite tuberkuloosiga.  

WHO tuberkuloosistrateegia aastateks 2016-2035 alusel on tänavu peatähelepanu tuberkuloosiravis haavatavatel gruppidel. Eesti kontekstis on need eelkõige ravikindlustamata ja töö kaotanud, alkoholi-ja/või narkootikumide sõltuvusega ning langenud immuunsusega inimesed (sh HIV-positiivsed) ja varem kinnipidamiskohtades viibinud inimesed.

Üritusele on oodatud spetsialistid nii sotsiaalministeeriumist, haigekassast, terviseametist, Tallinna linnavalitsuse sotsiaal-ja tervishoiu osakonnast, tuberkuloosiraviga tegelevatest raviasutustest jne.

 

Jaga lugu:
Seotud lood
MEDITSIINIUUDISTE UUDISKIRJAGA LIITUMINE

Telli olulisemad Meditsiiniuudised igal nädalal enda postkasti.

Meditsiiniuudised.ee toetajad:

Kadi Heinsalu
Kadi HeinsaluPeatoimetajaTel: 667 0451
Violetta Riidas
Violetta RiidasToimetajaTel: 667 0454
Siret Trull
Siret TrullAjakirjanik-toimetajaTel: 667 0446
Mirjam Esperk
Mirjam EsperkAjakirjanik-toimetajaTel: 56483229
Karin Tamm
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Maarja Kõrv
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708