Kuula artiklit
Autor: Violetta Riidas • 6. aprill 2016
Kuula artiklit
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Amjärv: EMOsse peaks pääsema vaid saatekirjaga

Tallinna MUPAKi juht Kristel Amjärv.
Foto: ÄP/Erik Prozes
Tallinna munitsipaalperearsti keskuse juhataja Kristel Amjärve sõnul võiks edaspidi haiglad vastu võtta vaid perearsti saatekirjaga tulijaid või siis kiirabi poolt toodud patsiente.

Kristel Amjärv vastas küsimustele Postimees Tervises.Mitmes Tallinna perearstikeskuses peaks teie hinnangul olema puhkepäeviti ja  õhtuti perearsti valvevastuvõtt?Perearstide vastuvõtt võib olla organiseeritud EMO osakonnas üldarsti vastuvõtuna, siis on kasutatav EMO keskuse programm. Mitmes EMOs peaks ka praegu olema üldarsti vastuvõtt sel moel korraldatud. Perearstikeskuste programm on patsientuuri põhine ja kindel perearstikeskus saab teenindada vaid oma patsiente.

Kui kaua oli munitsipaalperearstikeskuses valvearst ja miks te sellest loobusite?Tallinna munitsipaalperearstikeskuse valvetelefon töötab tööpäeviti kl 18-22 ja laupäeviti ning pühadel kl 10-16 ning asutus on avatud Nõmme- ja Haabersti Tervisekeskuste lahtiolekuaegadel.Mis tingimustel oleks munitsipaalperearstikeskus taas valmis taastama valvearsti teenuse puhkepäeviti ja väljaspool tööaega?Seaduste ja finantseeringu muutustel, lisatööjõu leidmisel.Mis on teie hinnangul põhipõhjus, miks inimesed lähevad EMOsse, mitte ei pöördu perearsti poole?Perearstikeskuste tööaegadel EMOsse pöördumine üldmeditsiiniliste probleemidega ei ole mõistlik ja võimalik, et inimesed hindavad oma tervislikku seisundit raskemaks.Kuidas saaks teie nägemuse kohaselt lahendada EMOde ülekoormuse probleemi?EMO vastuvõtule pääseb perearstikeskuste lahtiolekul perearsti saatekirja alusel või kiirabiga.

Amjärv: EMOsse peaks pääsema vaid saatekirjaga
Kuula artiklit

Amjärv: EMOsse peaks pääsema vaid saatekirjaga

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708