Autor: Mirjam Esperk • 6. aprill 2016
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Väiksemad haiglad kukuvad miinusesse

Rakvere haigla juht Ain Suurkaev on eriti mures statsionaarse ravi edaspidise korraldamise pärast.
Foto: Andras Kralla
Juulist vähenevad üldhaiglates haigekassa lepingulised mahud ning töös rakendatakse geograafilise kättesaadavuse (GKS) põhimõtteid. Tulevik näib tume.

Viljandi, Lõuna-Eesti Haigla, Valga, Rakvere, Kuressaare, Narva ja Läänemaa haigla juhtidelt saadud vastused on pea kõik üheselt murelikud – haigla eelarve on kokkuvõttes miinuses, GKSi tõttu arstiabi kättesaadavus väheneb, ravisuundumus liigub statsionaarselt päevaravile ning mõned eriarstid peavad vastuvõtu lõpetama. 

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708