Kuula artiklit
13. aprill 2016
Kuula artiklit
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Ravimite Renitec ja Unasyn tarneraskus

Foto: Internet
Ravimiamet teavitas ravimite Renitec10 mg tablettide ja Unasyn 1000 mg/500 mg ja 2000 mg/1000 mg süste- või infusioonilahuse pulbri tarneraskustest.

Müügiloa hoidja Merck Sharp & Dohme OÜ teatas ravimi Renitec 10 mg tabletide (toimeaine enalapriil) tarneraskusest, mis on seotud ravimi müügiloa peatse lõpetamisega. Ravim on hetkel veel apteekides saadaval, samuti on saadaval mitmed teised enalapriili sisaldavad tabletid teistelt müügiloa hoidjatelt.

Müügiloa hoidja Pfizer Europe MA EEIG teatas ravimite Unasyn 1000 mg/500 mg ja 2000 mg/1000 mg süste- või infusioonilahuse pulbri (toimeained ampitsilliin ja sulbaktaam) tarneraskustest, mis on seotud globaalsel tasandil eksisteeriva ravimi tootmisprobleemiga. Unasyn 1000 mg/500 mg tarneraskus kestab eeldatavasti mai teise pooleni ja Unasyn 2000 mg/1000 mg on kättesaadav alates aprilli lõpust. Teisi samu toimeaineid samas ravimvormis sisaldavaid ravimeid Eestis saada ei ole. Ravimiamet, Eesti Infektsioonhaiguste Selts ning ravimite hulgimüüjad teevad koostööd, et võimaldada erandkorras müügiloata ravimi kasutamist Eestis.

Ravimite Renitec ja Unasyn tarneraskus
Kuula artiklit

Ravimite Renitec ja Unasyn tarneraskus

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708