Ravimite Renitec ja Unasyn tarneraskus

Ravimiamet teavitas ravimite Renitec10 mg tablettide ja Unasyn 1000 mg/500 mg ja 2000 mg/1000 mg süste- või infusioonilahuse pulbri tarneraskustest.

Müügiloa hoidja Merck Sharp & Dohme OÜ teatas ravimi Renitec 10 mg tabletide (toimeaine enalapriil) tarneraskusest, mis on seotud ravimi müügiloa peatse lõpetamisega. Ravim on hetkel veel apteekides saadaval, samuti on saadaval mitmed teised enalapriili sisaldavad tabletid teistelt müügiloa hoidjatelt.

Müügiloa hoidja Pfizer Europe MA EEIG teatas ravimite Unasyn 1000 mg/500 mg ja 2000 mg/1000 mg süste- või infusioonilahuse pulbri (toimeained ampitsilliin ja sulbaktaam) tarneraskustest, mis on seotud globaalsel tasandil eksisteeriva ravimi tootmisprobleemiga. Unasyn 1000 mg/500 mg tarneraskus kestab eeldatavasti mai teise pooleni ja Unasyn 2000 mg/1000 mg on kättesaadav alates aprilli lõpust. Teisi samu toimeaineid samas ravimvormis sisaldavaid ravimeid Eestis saada ei ole. Ravimiamet, Eesti Infektsioonhaiguste Selts ning ravimite hulgimüüjad teevad koostööd, et võimaldada erandkorras müügiloata ravimi kasutamist Eestis.

Lisa kommentaar

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

JÄLGI MEDITSIINIUUDISEID SOTSIAALMEEDIAS:

RSS

Küsitlus

Valdkonna tööpakkumised

Meditsiini­uudised

12. veebruar 2019

Laadi PDF

Meditsiin Fookuses

veebruar 2019

Laadi PDF

Tervise­uudised

veebruar 2019

Laadi PDF

Meditsiiniuudiseid ja mu.ee saavad tellida vaid need isikud, kellel on kehtiv retseptikirjutamise õigus. Toimetusel on õigus seda küsida ja kontrollida.