Kuula artiklit
14. aprill 2016
Kuula artiklit
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Hooldustöötaja eriala õppurid võtavad mõõtu kutsemeistrivõistlusel

Foto: Valgamaa Kutseõppeasutus
Homme panevad ennast Valgamaa Kutseõppekeskuses hooldustöötajate kutsemeistrivõistlustel proovile viie kutseõppeasutuse õppurid.

„Hooldustöötajate pideva enesetäienduse ja pädevuse arendamise vajadus on inimkonna vananemist arvesse võttes võtmeküsimus. Kutsemeistrivõistlustel on oluline osa hooldustöötaja eriala õppurite motiveerimisel oma kutseoskuste heal tasemel hoidmiseks,“ kommenteeris võistlusi Eesti Õdede Liidu hooldustöötajate seltsingu juht Madeann Alamets.

Hooldustöötajate kutsemeistrivõistlus koosneb kolmest osast.

Esimeses ülesandes tuleb võistlejatel täita lünktekst, toetudes teoreetilistele teadmistele töökeskkonna valdkonnas.

Teises ülesandes tuleb võistlejatel näidata koostööoskusi ja sooritada koos paarilisega situatsioonülesanne.

Kolmas ülesanne eeldab võistlejatelt individuaalsete kutseoskuste demonstreerimist. „Võistlejate soorituste hindamisel pööratakse tähelepanu olulistele aspektidele hooldustöötaja töös, nagu toimingu sooritamise korrektsus, eetiline käitumine, empaatilisus ja suhtlemisoskus. Sellise kompetentsiga hooldustöötajate kujundamine on ka meie sihiks,“ kommenteeris hindamiskriteeriume võistluse kohtunik ja Koeru Hooldekeskuse juhataja Rünno Lass.

Parima hooldustöötaja kutsevõistlusest võtavad osa 12 õppurit Lääne-Viru Rakenduskõrgkoolist, Tallinna Tervishoiu Kõrgkoolist, Valgamaa Kutseõppekeskusest, Tartu Tervishoiu Kõrgkoolist, Kuressaare Ametikoolist ja Pärnumaa Kutsehariduskeskusest.

Hooldustöötaja eriala õppurid võtavad mõõtu kutsemeistrivõistlusel
Kuula artiklit

Hooldustöötaja eriala õppurid võtavad mõõtu kutsemeistrivõistlusel

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708