14. aprill 2016

Hooldustöötaja eriala õppurid võtavad mõõtu kutsemeistrivõistlusel

Autor: Valgamaa Kutseõppeasutus

Homme panevad ennast Valgamaa Kutseõppekeskuses hooldustöötajate kutsemeistrivõistlustel proovile viie kutseõppeasutuse õppurid.

„Hooldustöötajate pideva enesetäienduse ja pädevuse arendamise vajadus on inimkonna vananemist arvesse võttes võtmeküsimus. Kutsemeistrivõistlustel on oluline osa hooldustöötaja eriala õppurite motiveerimisel oma kutseoskuste heal tasemel hoidmiseks,“ kommenteeris võistlusi Eesti Õdede Liidu hooldustöötajate seltsingu juht Madeann Alamets.

Hooldustöötajate kutsemeistrivõistlus koosneb kolmest osast.

Esimeses ülesandes tuleb võistlejatel täita lünktekst, toetudes teoreetilistele teadmistele töökeskkonna valdkonnas.

Teises ülesandes tuleb võistlejatel näidata koostööoskusi ja sooritada koos paarilisega situatsioonülesanne.

Kolmas ülesanne eeldab võistlejatelt individuaalsete kutseoskuste demonstreerimist. „Võistlejate soorituste hindamisel pööratakse tähelepanu olulistele aspektidele hooldustöötaja töös, nagu toimingu sooritamise korrektsus, eetiline käitumine, empaatilisus ja suhtlemisoskus. Sellise kompetentsiga hooldustöötajate kujundamine on ka meie sihiks,“ kommenteeris hindamiskriteeriume võistluse kohtunik ja Koeru Hooldekeskuse juhataja Rünno Lass.

Parima hooldustöötaja kutsevõistlusest võtavad osa 12 õppurit Lääne-Viru Rakenduskõrgkoolist, Tallinna Tervishoiu Kõrgkoolist, Valgamaa Kutseõppekeskusest, Tartu Tervishoiu Kõrgkoolist, Kuressaare Ametikoolist ja Pärnumaa Kutsehariduskeskusest.

Jaga lugu
Mu.ee toetajad:
Kadi HeinsaluPeatoimetajaTel: 667 0451
Violetta RiidasToimetajaTel: 667 0454
Siret TrullAjakirjanik-toimetajaTel: 667 0446
Triin Tabur Meditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 455
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708