Hooldustöötaja eriala õppurid võtavad mõõtu kutsemeistrivõistlusel

Homme panevad ennast Valgamaa Kutseõppekeskuses hooldustöötajate kutsemeistrivõistlustel proovile viie kutseõppeasutuse õppurid.

„Hooldustöötajate pideva enesetäienduse ja pädevuse arendamise vajadus on inimkonna vananemist arvesse võttes võtmeküsimus. Kutsemeistrivõistlustel on oluline osa hooldustöötaja eriala õppurite motiveerimisel oma kutseoskuste heal tasemel hoidmiseks,“ kommenteeris võistlusi Eesti Õdede Liidu hooldustöötajate seltsingu juht Madeann Alamets.

Hooldustöötajate kutsemeistrivõistlus koosneb kolmest osast.

Esimeses ülesandes tuleb võistlejatel täita lünktekst, toetudes teoreetilistele teadmistele töökeskkonna valdkonnas.

Teises ülesandes tuleb võistlejatel näidata koostööoskusi ja sooritada koos paarilisega situatsioonülesanne.

Kolmas ülesanne eeldab võistlejatelt individuaalsete kutseoskuste demonstreerimist. „Võistlejate soorituste hindamisel pööratakse tähelepanu olulistele aspektidele hooldustöötaja töös, nagu toimingu sooritamise korrektsus, eetiline käitumine, empaatilisus ja suhtlemisoskus. Sellise kompetentsiga hooldustöötajate kujundamine on ka meie sihiks,“ kommenteeris hindamiskriteeriume võistluse kohtunik ja Koeru Hooldekeskuse juhataja Rünno Lass.

Parima hooldustöötaja kutsevõistlusest võtavad osa 12 õppurit Lääne-Viru Rakenduskõrgkoolist, Tallinna Tervishoiu Kõrgkoolist, Valgamaa Kutseõppekeskusest, Tartu Tervishoiu Kõrgkoolist, Kuressaare Ametikoolist ja Pärnumaa Kutsehariduskeskusest.

Lisa kommentaar

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

JÄLGI MEDITSIINIUUDISEID SOTSIAALMEEDIAS:

RSS

Küsitlus

Valdkonna tööpakkumised

Meditsiini­uudised

12. veebruar 2019

Laadi PDF

Meditsiin Fookuses

veebruar 2019

Laadi PDF

Tervise­uudised

veebruar 2019

Laadi PDF

Meditsiiniuudiseid ja mu.ee saavad tellida vaid need isikud, kellel on kehtiv retseptikirjutamise õigus. Toimetusel on õigus seda küsida ja kontrollida.