14. aprill 2016
Ainult tellijatele

Mitte-tsöliaakia gluteenitundlikkus leeveneb dieediga

Mitte-tsöliaakia gluteenitundlikkusega inimene peab järgima gluteenivaba dieeti.
Autor: Erik Prozes/ÄP

Viimastel aastatel on gluteen saanud suure tähelepanu osaks - lisaks tsöliaakiahaigetele on gluteenivaba dieeti hakatud pidama ka terviseedenduse eesmärgil, salenemiseks ja erinevate terviseprobleemide vältimiseks. Seetõttu on sellistest terminitest nagu "gluteenitalumatus" või "gluteenitundlikkus" saanud paljude silmis moehaigus.

Ometi on uuringud selgitanud, et tsöliaakiast eraldi eksisteerib ka teine, gluteeniga seotud terviseprobleem - mitte-tsöliaakia gluteenitundlikkus, mida Eestis hetkel eraldiseisvalt ei diagnoosita.

Kui oled juba tellija, siis logi sisse või vormista tellimus
EraisikEttevõte
Olen tingimustega nõus
Kaardimaksega
Mobiilimaksega
Juhime tähelepanu, et Sul on õigus keelata oma kontaktandmete kasutamine samasuguste toodete või teenuste otseturustuse tegemiseks võttes Äripäevaga ühendust aadressil [email protected] või telefonil 667 0099.
Jaga lugu
Mu.ee toetajad:
Kadi HeinsaluPeatoimetajaTel: 667 0451
Violetta RiidasToimetajaTel: 667 0454
Siret TrullAjakirjanik-toimetajaTel: 667 0446
Triin Tabur Meditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 455
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708