21 aprill 2016 09:30

Peaminister Taavi Rõivas: haigekassa on teinud valesid otsuseid

Peaminister Taavi Rõivas.  Foto: Andres Haabu/ÄP

Eile aset leidnud riigikogu infotunnis vastas peaminister Taavi Rõivas Monika Haukanõmme esitatud küsimustele tervishoius toimuva kohta, muuhulgas avaldas peaminister arvamust ka haiglate võrgustumise suhtes.

„Minu hinnangul on haigekassa siin teinud kohati otsuseid, millega mina nõustuda ei saa, aga me teame, et haigekassa ei ole ainult valitsuse juhitav, seal osalesid ka sotsiaalpartnerid, ja haigekassa on teatud mõttes valitsusest sõltumatu organ,“ ütles peaminister Taavi Rõivas. „Ma ei pea õigeks näiteks üldhaiglates osutatavate eriarstiteenuste vähendamist. Vastupidi, kogu võrgustumise ehk suurte keskuste vastutuse algne idee on see, et suurte keskuste abiga leida eriarste kõikidesse üldhaiglatesse,“ kinnitas Rõivas.

Samuti peaks Rõivase hinnangul keskenduma eelkõige struktuursetele küsimustele - näiteks kuidas digiregistratuuri abiga vähendada ravijärjekordi, kuidas vähendada tühivisiitide arvu, mis on tema hinnangul palju suurema positiivse mõjuga.

Jaga lugu:
Seotud lood
MEDITSIINIUUDISTE UUDISKIRJAGA LIITUMINE

Telli olulisemad Meditsiiniuudised igal nädalal enda postkasti.

Meditsiiniuudised.ee toetajad:

Kadi Heinsalu
Kadi HeinsaluPeatoimetajaTel: 667 0451
Aet Trisberg
Aet TrisbergAjakirjanik-toimetajaTel: 667 0455
Violetta Riidas
Violetta RiidasToimetajaTel: 667 0454
Siret Trull
Siret TrullAjakirjanik-toimetajaTel: 667 0446
Karin Tamm
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Maarja Kõrv
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708