Kuula artiklit
21. aprill 2016
Kuula artiklit
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Peaminister Taavi Rõivas: haigekassa on teinud valesid otsuseid

Peaminister Taavi Rõivas.
Foto: Andres Haabu/ÄP
Eile aset leidnud riigikogu infotunnis vastas peaminister Taavi Rõivas Monika Haukanõmme esitatud küsimustele tervishoius toimuva kohta, muuhulgas avaldas peaminister arvamust ka haiglate võrgustumise suhtes.

„Minu hinnangul on haigekassa siin teinud kohati otsuseid, millega mina nõustuda ei saa, aga me teame, et haigekassa ei ole ainult valitsuse juhitav, seal osalesid ka sotsiaalpartnerid, ja haigekassa on teatud mõttes valitsusest sõltumatu organ,“ ütles peaminister Taavi Rõivas. „Ma ei pea õigeks näiteks üldhaiglates osutatavate eriarstiteenuste vähendamist. Vastupidi, kogu võrgustumise ehk suurte keskuste vastutuse algne idee on see, et suurte keskuste abiga leida eriarste kõikidesse üldhaiglatesse,“ kinnitas Rõivas.

Samuti peaks Rõivase hinnangul keskenduma eelkõige struktuursetele küsimustele - näiteks kuidas digiregistratuuri abiga vähendada ravijärjekordi, kuidas vähendada tühivisiitide arvu, mis on tema hinnangul palju suurema positiivse mõjuga.

Peaminister Taavi Rõivas: haigekassa on teinud valesid otsuseid
Kuula artiklit

Peaminister Taavi Rõivas: haigekassa on teinud valesid otsuseid

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708