21. aprill 2016
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Ravimiamet tähistab juubelit konverentsiga

Ravimiameti juht Kristin Raudsepp.
Autor: Veiko Tõkman / ÄP

Ravimiamet tähistab 25. aastapäeva täna Kumus toimuva konverentsiga „Ravimid – kes teab...“, kus antakse ülevaade ravimivaldkonna arengutest ja väljakutsetest Eestis.

Konverentsil otsitakse vastuseid küsimustele, milline teave ravimite kohta on olemas ja kättesaadav, millist teavet usaldada, millist teavet vajaksid patsiendid, arstid ja apteekrid, kellelt ja kuidas see võiks huvilisteni jõuda ning kuidas saavad teabe levikule kaasa aidata erinevad IT lahendused.. sellest, millised tegurid soodustavad ja millised takistavad toimivat ravimijärelevalvet. Euroopa Liidu Ravimiameti inimravimite komitee juhataja Tomas Salmonson teeb ülevaate, kuidas ravimijärelevalve võimalused saavad olla toeks nii ravimiarendajale, arstile kui patsiendile.

„Eesti Ravimiamet on üks väiksemaid Euroopa Liidus, aga meil on 25 aastaga kogunenud väga hea erialane kompetents ravimite omaduste hindamise alal ning ka arusaamine, kuidas väikese riigi piiratud ressursi tingimustes tõhusat ravimijärelevalvet teha,“ ütles Ravimiameti peadirektor Kristin Raudsepp

Konverentsil räägib Ravimiameti üks loojatest, praegu Maailma Terviseorganisatsioonis (WHO) töötav Lembit Rägo

Konverentsi teine pool on pühendatud ravimiteabe erinevatele aspektidele - näiteks räägitakse e-lahendustest ja patsiendi ootustest ravimiinfole. Päeva lõpetab diskussioon, kus nii tervishoiukorraldajad kui arstid arutlevad selle üle, milline ravimiinfo võiks osapooltele tulevikus kasulik olla.

Konverentsi kava on leitav siit.

Jaga lugu
Mu.ee toetajad:
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Triin Tabur Meditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 455
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Hanna SultsMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 385
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708