27 aprill 2016 13:15

Ministeerium kaalub abivahendi tõendite andmise õiguste laiendamist

Foto: Caro /Scnpix

Sotsiaalministeerium kaalub pereõdedele ning füsio- ja tegevusterapeutidele tõendite väljastamise õiguse andmist, räägiti tänasel (27.04) abivahendeid pakkuvate ettevõtete infopäeval.

Sotsiaalministeeriumi hoolekande osakonna riigimeetmete juht Raimo Saadi tutvustas tänasel infoüritusel ettevõtetele ministeeriumi tegevusi abivahendite süsteemi täiendamisel.

Töö käib hetkel muudatustega, mis puudutavad abivahendite loetelu nimetusi, kirjeldusi, näidustusi, piirhindasid, kogust ning vormistust. Lisaks peetakse läbirääkimisi, kas ja kuidas anda pereõdedele, füsioterapeutidele ja tegevusterapeutidele tõendite väljastamise õigus.

Tulevikus võiksid näiteks pereõed väljastada kordustõendeid põetus- ja hooldusvahenditele, füsioterapeutid liikumisabivahenditele jne. Samuti vaadatakse, kas pereõde võiks olla ka esmase tõendi väljastaja.  

„Üks olulisemaid täiendusi on abivahendite tõendite andmise õiguste laiendamine. Eesmärk on see, et inimene saaks vajaliku tõendi esimese pädeva spetsialisti juurest, mitte ei peaks minema veel ühe juurde,“ selgitas Raimo Saadi. „Millal kõik vastavad muudatused ellu viiakse, on hetkel veel vara öelda,“ lisas Saadi.

Abivahendite uue süsteemi jõustumisest on möödas peaaegu neli kuud. Tänasel infopäeval tehti esimesest kvartalist ülevaatlik kokkuvõte.

Sotsiaalministeerium palus aprilli keskpaigaks abivahendeid pakkuvate ettevõtete tagasisidet uue süsteemi rakendumise osas – millised on olnud õnnestumised ja kitsaskohad ning teha sealjuures ettepanekuid, kuidas süsteemi tõhusamaks muuta. 15. aprilliks oli ministeeriumile laekunud 82 ettepanekut üheksalt erinevalt ettevõttelt.

Käesoleva aasta 1. jaanuarist käivitus uus sotsiaalsete abivahendite müümise ja rentimise korraldus. Määruse eesmärk oli teha abivahendite süsteem senisest lihtsamaks ja läbipaistvamaks.Uus korraldus annab inimestele valikuvõimaluse erinevate pakkujate vahel. See tähendab, et inimene saab abivahendeid osta kõikidest abivahendeid pakkuvatest firmadest, lähtuvalt sellest, kes pakub parimat hinda, teenusekvaliteeti jms

Jaga lugu:
Seotud lood
MEDITSIINIUUDISTE UUDISKIRJAGA LIITUMINE

Telli olulisemad Meditsiiniuudised igal nädalal enda postkasti.

Meditsiiniuudised.ee toetajad:

Kadi Heinsalu
Kadi HeinsaluPeatoimetajaTel: 667 0451
Violetta Riidas
Violetta RiidasToimetajaTel: 667 0454
Siret Trull
Siret TrullAjakirjanik-toimetajaTel: 667 0446
Mirjam Esperk
Mirjam EsperkAjakirjanik-toimetajaTel: 56483229
Karin Tamm
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Maarja Kõrv
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708