Tervisekeskused ei pruugi maapiirkondi päästa

Triin Habicht
Triin Habicht

Sotsiaalministeeriumi esindaja Triin Habichti sõnul on üha raskem leida maapiirkondadesse arste juba praegu, tervisekeskuste tööle hakkamisega ei ole aga kindlat plaani, kuidas seda olukorda parandada.

Eelkõige loodab sotsiaalministeerium selle peale, et kui tervisekeskustes mitme perearsti suurenenud meeskonnad tööle hakkavad, leitakse võimalus, kuidas maapiirkondades avada ajutiselt lahti olevad arstiabi punktid, vahendab ERR uudisteportaal.

«Meie lootus on, et kui suuremad meeskonnad toimima hakkavad, on võimalik ka paikkonniti vaadata, kus oleks mõistlik teine vastuvõtukoht avada,» selgitas sotsiaalministeeriumi tervisesüsteemi arendamise osakonna juhataja Triin Habicht «Terevisioonis».

Ta ei nõustu väitega, justkui kujundataks tervisekeskustega ümber praegu 20 aastaga väljakujunenud perearstide süsteem. Habichti sõnul on mitme taotluse puhul näha, et arvestatud on just tõmbekeskustega ja inimeste liikumisega ning selle järgi ka keskuse asukoht plaanitud.

Vaata ka videot.

Lisa kommentaar

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

JÄLGI MEDITSIINIUUDISEID SOTSIAALMEEDIAS:

RSS

Seotud lood

Küsitlus

Valdkonna tööpakkumised

Meditsiini­uudised

26. märts 2019

Laadi PDF

Meditsiin Fookuses

veebruar 2019

Laadi PDF

Tervise­uudised

veebruar 2019

Laadi PDF

Meditsiiniuudiseid ja mu.ee saavad tellida vaid need isikud, kellel on kehtiv retseptikirjutamise õigus. Toimetusel on õigus seda küsida ja kontrollida.