Tallinnas hakkab juunist patrullima jalgrattakiirabi

Katseline jalgrattapatrull 2009. aastal.
Katseline jalgrattapatrull 2009. aastal.

Suvised jalgrattapatrullid alustavad tööd kolmapäeval.

"Jalgrattapatrull on saanud loa alustada 1. juunil kell 9 hommikul,» ütles Tallinna kiirabi peaarst Raul Adlas, kajastab Postimees. Kiirabi jalgrattapatrull töötab Adlase sõnul kaheliikmelisena Tallinna vanalinna piirkonnas iga päev kella 9-21, välja arvatud rattasõiduks ebasoodsa ilma korral.

Jalgratastel kiirabibrigaad on varustatud kõigi kiirabi tööks vajalike seadmete ja ravimitega, sidevahendite ning positsioneerimis- ja navigatsioonivahenditega. Kiirabi rattapatrull jõuab abivajaja juurde keskmiselt kolme ja poole minutiga.

Sõltuvalt väljakutse sisust reageerib koos rattapatrulliga ka lähim kiirabiauto, et rattapatrulli stabiliseeritud patsient vajadusel haiglasse toimetada. Enamiku haiglaravi mittevajavaid patsiente teenindab rattapatrull iseseisvalt.

Lisa kommentaar

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

JÄLGI MEDITSIINIUUDISEID SOTSIAALMEEDIAS:

RSS

Küsitlus

Valdkonna tööpakkumised

Meditsiini­uudised

12. veebruar 2019

Laadi PDF

Meditsiin Fookuses

veebruar 2019

Laadi PDF

Tervise­uudised

veebruar 2019

Laadi PDF

Meditsiiniuudiseid ja mu.ee saavad tellida vaid need isikud, kellel on kehtiv retseptikirjutamise õigus. Toimetusel on õigus seda küsida ja kontrollida.