1. juuni 2016
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Kristiina Hunt: Tervisevaldkonna tegevused on liiga killustunud

Foto: Eiko Kink/ÄP
Sotsiaalministeeriumi tellimusel on osana rahandusministeeriumi riigi ülesannete analüüsist käimas tervise valdkonna funktsionaalne analüüs. Analüüsi teeb hanke tulemusel BG-Konsultatsioonid OÜ (hanke maht oli 40 000 eurot, toim).

Selle vastutav ekspert on Jari Kukkonen ja tervishoiusüsteemi ekspertidena on esindatud Jaanus Pikani ja Andres Rannamäe ning ravimivaldkonna ekspert on Jytte Lyngvig. Nende ülesanne on olnud vaadata üle sotsiaalministeeriumi tervise- ning e-teenuste ja innovatsioonivaldkonna, terviseameti, ravimiameti ning TAI tegevused, samuti Eesti E-tervise Sihtasutuse ja Eesti Haigekassa seonduvad funktsioonid. Analüüsi tulemusi ootame hiljemalt maikuu lõpuks ja seejärel hakkab tervisevaldkonna ümberkorraldusi arutama valitsuskabinet koos ülejäänud riigiülesannete analüüsiga. Praeguse seisuga on see arutelu planeeritud 30. juuni valitsuskabineti istungile. Sotsiaalministeerium peab tagama, et riik suudab vastata elanikkonna kasvavale ootusele pakutavate teenuste ohutuse, kvaliteedi ja kättesaadavuse kohta. Praegu näeme aga, et tervise valdkonnas on erinevad tegevused väga killustunud ja puudub tervikvaade.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708