Eesti raviasutustes on 75 kõrgtehnoloogilist seadet

PERHi kiiritusravikeskuse KT-seade.
PERHi kiiritusravikeskuse KT-seade.

Eelmise aasta lõpu seisuga on tervishoiuteenuse osutajate kasutuses 75 kõrgtehnoloogilist seadet, selgub Tervise Arengu Instituudi andmetest.

Läinud aasta lõpu seisuga on tervishoiuteenuse osutajate kasutuses 75 kõrgtehnoloogilist seadet, 65 neist on haiglavõrgu arengukava haiglates. Eriarstiabiasutustes on kasutusel kolm ja diagnostikaasutustes kuus kõrgtehnoloogilist seadet.

Kõige rohkem on Eestis kompuutertomograafe (KT), mammograafe ja magnetresonantstomograafe (MRT).

Piirkondlikes haiglates on kõrgtehnoloogilisi seadmeid 33: KT 7, MRT 6, gammakaameraid 2, digitaalse subtraktsiooniga angiograafe 4, litotripsiaseadmeid 1, positronemissioonitomograafe 2, kiiritusraviseadmeid 5, mammograafe 6.

Keskhaiglates on kõrgtehnoloogilisi seadmeid 22: KT 6, MRT 5, gammakaameraid 1, digitaalse subtraktsiooniga angiograafe 3, litotripsiaseadmeid 3, positronemissioonitomograafe 1, kiiritusraviseadmeid ei ole, mammograafe on 3.

Üldhaiglates on kõnealuseid seadmeid 10: KT 8, MRT 1, mammograafe 1; muid kõrgtehnoloogilisi seadmeid üldhaiglates ei ole.

Oluline on, et alates 2015. aastast kogub TAI andmeid uue metoodika järgi, meditsiinilised liitseadmed märgitakse ühekordselt vastavalt EUROSTATi juhistele. Näiteks gammakaamera-kompuutertomograaf (SPET+KT) loetakse gammakaameraks.

Seega ei ole 2015. aasta andmed võrreldavad eelnevate aastatega. 2014. aastani märgiti liitseadmed mitmekordselt, vastavalt seadme funktsioonidele. Liitseadmed on Eestis kasutusel alates 2007. aastast.

 

Lisa kommentaar

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

JÄLGI MEDITSIINIUUDISEID SOTSIAALMEEDIAS:

RSS

Seotud lood

Küsitlus

Valdkonna tööpakkumised

Meditsiini­uudised

12. märts 2019

Laadi PDF

Meditsiin Fookuses

veebruar 2019

Laadi PDF

Tervise­uudised

veebruar 2019

Laadi PDF

Meditsiiniuudiseid ja mu.ee saavad tellida vaid need isikud, kellel on kehtiv retseptikirjutamise õigus. Toimetusel on õigus seda küsida ja kontrollida.