30. juuni 2016
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Veskimägi: Heast koostoimete andmebaasist on väga suur abi

Tõstamaa perearst Madis Veskimägi.
Foto: Erik Prozes
Meditsiiniuudiste küsimusele, kas ravimite koostoimete andmebaasist on arstidele kasu, vastas Tõstamaa perearst Madis Veskimägi.

Veskimägi: "Kindlasti on sellest kasu. Tänapäevane farmakoteraapia, kombineeritud ravi, multimorbiidsus on toonud kaasa vajaduse määrata 5-10 ravimit. Heast koostoimete andmebaasist on väga suur abi. Alati annab aga arst lõpliku hinnangu raviskeemile. Andmebaas ei saa midagi keelata ega käskida, seetõttu võib arst sellest ka"mööda vaadata" silmas pidades ikka patsiendi huvisid. Oluline teema on ka ravimid ja liiklusohtlikus, selle kohta on saadaval andmebaas roadwiserxcom. Suur osa ravimite tarvitajatest sõidab ka autoga, nii võib see kaasa tuua ohu ka teistele. See teema on Eestis kahjuks veel väga vähe teadvustatud."

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708