9. august 2016
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Mõttetalgud Tõstamaal: Peatagem äripõhine meditsiinikorraldus

Mõttetalgulised tutvusid Tõstamaa perearstikeskusega.
Foto: Madis Veskimägi
Reedel, 5. augustil, toimusid Tõstamaal tervishoiukorralduse teemalised mõttetalgud, mille kutsus kokku Tõstamaa perearst Madis Veskimägi.

Kaks aastat kestnud kiirgustegevusloa taotlemine lõppes terviseameti keeldumisega, kuna tervishoiuteenuste korraldamise seaduse § 14 lõike 1 kohaselt üldarstiabi osutaval äriühingul ei või olla teist tegevusala peale üldarstiabi, iseseisvalt osutatava õendusabi, iseseisvalt osutatava ämmaemandusabi, sotsiaalteenuste osutamise ning tervishoiualase õppe- ja teadustöö. Vastavalt tervishoiuteenuste korraldamise seaduse § 20 lõikele 1 ja 2 ning sotsiaalministri 28.11.2001 määrusele nr 110 „Eriarstiabi erialade loetelu“ § 3 punktile 25 on radioloogia eriarstiabi teenus. Selle seadusmuudatuse tulemusena on Eestis mitmed perearstide äriühingud pidanud loobuma oma röntgenseadmest või skeemitama, luues koostöös eriarstiga uue äriühingu. Tõstamaa Tervisekeskuses juriidiliselt korrektse skeemi leidmine viibis ja pöördumine terviseametisse palvega korraldada ümarlaud 2014. aasta kevadel ning saada erisusena siiski õigus kiirgustööks, jäi peadirektori Tiiu Aro vastuseta.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708