Autor: Kadi Heinsalu • 28. juuli 2016
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Urticaria Pigmentosat toovad esile tegurid väljaspoolt

Näide Urticaria Pigmentosast.
Foto: wikimedia.org
Kliinik 2016 konverentsil tutvustas TÜK nahahaiguste kliiniku juhataja professor dermatoveneroloog Külli Kingo urticaria pigmentosat. Toome siinkohal ettekande kokkuvõtte.

Näeme seda haigust harva, kuid sellele tuleks siiski mõelda. Urticaria pigmentosa (UP) on tegelikult naha mastotsütoos. Tegemist on heterogeense haiguste grupiga, mida iseloomustab klonaalne nuumrakkude proliferatsioon ja infiltratsioon kudedes. Kõige sagedamini haaratud organ ongi nahk.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708