8. august 2016
Ainult tellijatele

Ökopoed: hirm tsüaniidimürgituse ees on ravimifirmade lobitöö

Autor: Руководитель электронного сервиса Selver Гуннар Оболенски

Nädala alguses ilmus Eesti Päevalehes artikkel Eestis toidulisandina turul müüdavatest aprikoosiseemnetest, mis sisaldavad amügdaliini – ainet, mis tekitab seedides tsüaniidi ehk sinihapet.

Seemned on populaarsed, sest väidetavalt on neil vähivastane mõju. Tänavu aprillis avaldas Euroopa toiduohutusamet (EFSA) amügdaliini eest hoiatava hinnangu. Selles mainitakse, et täiskasvanule on ohutu süüa kolm väikest seemet päevas. Kogust ületades riskib inimene tsüaniidimürgitusega.

Kui oled juba tellija, siis logi sisse või vormista tellimus
EraisikEttevõte
Olen tingimustega nõus
Kaardimaksega
Mobiilimaksega
Juhime tähelepanu, et Sul on õigus keelata oma kontaktandmete kasutamine samasuguste toodete või teenuste otseturustuse tegemiseks võttes Äripäevaga ühendust aadressil [email protected] või telefonil 667 0099.
Jaga lugu
Mu.ee toetajad:
Kadi HeinsaluPeatoimetajaTel: 667 0451
Violetta RiidasToimetajaTel: 667 0454
Siret TrullAjakirjanik-toimetajaTel: 667 0446
Triin Tabur Meditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 455
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708