Millega üllatab tänavu Meditsiin 2017?

Töö- ja terviseminister Jevgeni Ossinovski ja haigekassa juht Tanel Ross konverentsil Meditsiin 2016 eelmise aasta detsembris.
Töö- ja terviseminister Jevgeni Ossinovski ja haigekassa juht Tanel Ross...

Meditsiiniuudised korraldab ka selle aasta lõpus ettevaatava konverentsi, tänavu nimetusega Meditsiin 2017. Arsti väljakutsed keerulises meditsiinikoridoris on üks märksõnu, millega konverentsi võiks iseloomustada.

Mai lõpus Meditsiiniuudiste korraldatud vestlusringis märkis tuntud arst ja arvamusliider Peeter Mardna: "Elukogemuse järgi ütlen seda, et küllalt suur protsent inimesi tahab, et arst teeks ta terveks, aga ise midagi ei pea tegema. Vat see on see probleem. Andke mulle need tabletid, mis vaevused ära võtavad!"

See tabav võrdlus on ülekantav ka Eesti meditsiinisüsteemile laiemalt, kus pikka aega kaevatakse erinevate vaevuste üle ja mingeid muutusi ka tehakse (st neelatakse tablette), aga tervikuna on süsteem ebakindel, kuna lihtsalt ei vea enam vanamoodi kaua välja. Muutus peaks tulema sügavamalt.

Meditsiin 2017 konverentsil heidab kõrvalpilgu meditsiinile endine riigikontrolli auditijuht Liisi Uder, kes on kritiseerinud mitme auditi kaudu olemasolevat süsteemi. Kas midagi on riirikontrolli kriitikast ka muutunud? Kahtlane.

Vestlusringis Eesti meditsiini hetkeprobleemidest on tuntud arstid: Peeter Padrik, Peep Talving, Andrus Loog, Anne Kleinberg.

Järgmise aasta üks märksõnu on arstide vastutussüsteem ja kollektiivlepe, mis samuti on tihedalt seotud töö riskidega ja üldse igapäevase tööga. Sellest räägib arstide liidu president Lembi Aug.

TÜ tervishoiukorralduse professor Raul-Allan Kiiveti ülesastumised on alati teravad - seekord esineb ta ettekandega, kuid aasta tagasi konverentsil Meditsiin 2016 ütles ta vestlusringis välja sõnad, mis suuresti inspireerisid korraldama ka ülaltoodud kevadist vestlusringi. Kiiveti sõnul olemasolev süsteem ei toimi enam ja tuleb muuta. 

Ja nagu igal aastal, kuulutame konverentsi alguses välja aasta meditsiinimõjutaja, kelle novembris valivad meie lugejad 10 enim silma paistnud meediku või tervishoiuametniku seast. Eelmisel aastal valiti mõjukaimaks professor Peep Talving, kes sai kohe pärast seda ka aasta arsti tiitli Eesti Tervise Fondilt.

Konverents toimub 14. detsembril Tallinnas Viru hotelli konverentsikeskuses. See on tasuline, kuid arstidele kehtib ka sel aastal erihind, mis on 100 eurot väiksem tavahinnast ehk 130,80 eurot. Tutvuge konverentsi kavaga ja registreerige siit

 

Lisa kommentaar

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

JÄLGI MEDITSIINIUUDISEID SOTSIAALMEEDIAS:

RSS

Küsitlus

Valdkonna tööpakkumised

Meditsiini­uudised

12. veebruar 2019

Laadi PDF

Meditsiin Fookuses

veebruar 2019

Laadi PDF

Tervise­uudised

veebruar 2019

Laadi PDF

Meditsiiniuudiseid ja mu.ee saavad tellida vaid need isikud, kellel on kehtiv retseptikirjutamise õigus. Toimetusel on õigus seda küsida ja kontrollida.