TÜ meditsiiniteaduste valdkonnas alustab õpinguid ligi 450 uut tudengit

Noor arst.
Noor arst.

Sel nädalal toimunud meditsiiniteaduste valdkonna 2016/17. õppeaasta avaaktusel avaldas dekaan Margus Lember rõõmu selle üle, et kõik õppekohad on täidetud ja seda parimate kandidaatidega.

Uue õppeaasta plaanidest tõi dekaan olulisemana välja valdkonna uue arengukava vastuvõtmise. "Tahan, et arengukava ei oleks dokument bürokraatide laual, vaid et selle koostamine ja vastuvõtmine aitaks luua sihte ja looks selgust tehtu osas," ütles Margus Lember.

"Peame õpetama seda, mis on tõepoolest meie ülesanne ja loobuma sellest, mis ei ole vajalik. Õppekavade koostamisel peame arvestama ühiskondlikku keskkonda ja selle realiteete ning ressursse," lisas Lember.

Aktusekõne pidanud kliinilise meditsiini instituudi naistekliiniku juhataja, sünnitusabi ja günekoloogia professor Helle Karro kutsus esmakursuslasi üles tundma rõõmu väikesest asjadest ja kasutama väikseid edusamme selleks, et leida motivatsiooni jätkamiseks. „Kõik sõltub teist endist! Kuid ärge unustage koostööd teistega – märgake inimesi enda ümber, märgake kolleege, märgake kaasüliõpilasi. Olge aktiivsed ja osalege nii ülikooli kui ka ühiskonna tegemistes, ainult nii saate muuta maailma,“ rääkis Karro.

Esmakursuslaste nimel tervitas aktusel uusi tudengeid arstiteaduse tudeng Liisa Ansip ning tuutorite nimel võttis sõna kolmanda kursuse arstiteaduse tudeng Kelly Hiibus

Ülikooli andmetel õpib sel õppeaastal meditsiiniteaduste valdkonnas kokku 1981 üliõpilast, sh 230 bakalaureuseõppes, 1262 bakalaureuse- ja magistriõppe integreeritud õppes, 242 magistriõppes ning 247 doktoriõppes.  
Arst-residente on 586, kellest sel aastal alustab 137.

Lisa kommentaar

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

JÄLGI MEDITSIINIUUDISEID SOTSIAALMEEDIAS:

RSS

Seotud lood

Küsitlus

Valdkonna tööpakkumised

Meditsiini­uudised

12. märts 2019

Laadi PDF

Meditsiin Fookuses

veebruar 2019

Laadi PDF

Tervise­uudised

veebruar 2019

Laadi PDF

Meditsiiniuudiseid ja mu.ee saavad tellida vaid need isikud, kellel on kehtiv retseptikirjutamise õigus. Toimetusel on õigus seda küsida ja kontrollida.