3. september 2016
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Haigekassa juht ei võta vastutust

Töö- ja terviseminister Jevgeni Ossinovski ja haigekassa juhataja Tanel Ross.
Haigekassa juht Tanel Ross ja nõukogu esimees Jevgeni Ossinovski ei arva, et Ross peaks hiigelkahjumi pärast tagasi astuma. Rahandusminister pole seevastu juhatuse tööga rahul.

Ross tunnistas Äripäevale, et tema kui juht vastutab haigekassa töö eest, kuid kui ajakirjanik küsis tagasiastumise kohta, põikles ta vastamisest kõrvale. „Ma teen maksimaalselt kõik selleks, et täita oma töölepingus ettenähtud ülesandeid ja selleks, et haigekassa töötaks ka edaspidi tulemuslikult ja tõhusalt,“ ütles ta.Ross avaldas lootust, et haigekassa tuleb aasta lõpuks üüratust kahjumist välja. „Järgmine nõukogu koosolek on 14. septembril, selleks ajaks on meil juba natuke uuemad andmed ja saame uuesti hinnata, milline on meie finantsiline seis aasta lõpuks. Üldine trend on nii, et aasta algusest on see läinud järk-järgult positiivsemaks,“ oli Ross optimistlik.Sester: vastutab juhatusRahandusminister Sven Sester ei võtnud haigekassa juhi tagasiastumise suhtes selget seisukohta. Ta ütles, et praegu on kõige tähtsam lahendada mure eelarve pärast. 13 miljoni euro võrra prognoositust rohkem laekus esimesel poolaastal sotsiaalmaksu, mis teeb haigekassa kulude prognoosimise vea 33 miljonist eurost veel suuremaks, hindas rahandusminister Sven Sester.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708