Autorid: Meditsiiniuudised , Meditsiiniuudised, mu.ee • 13. september 2016
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Lapimaal hakkavad arste asendama iseteeninduskioskid

Foto: pixabay.com
Soome kõige põhjapoolsem omavalitsus Sodankylä plaanib võtta kasutusele iseteeninduskioskid, mis peaksid kaugemates piirkondades asendama arsti. Meditsiinikioskis saab teha laboriteste, kontrollida vererõhku, aga ka südame ja kopsude tööd ning teha videokõne arstile või õele.

Lapimaa päästekopterile kuuluval Aslaki meditsiinikeskusel on kavas sellised kioskid panna üles hõredalt asustatud Põhja- ja Ida-Lapimaal, kajastab Yles kirjutatut Postimees.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708