16. september 2016
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Sünnitusmaja sai kõrgtehnoloogilise simulaatornuku

Kõrgtehnoloogiline sünnitajat imiteeriv nukk Victoria.
Foto: LTKH
Lääne-Tallinna Keskhaigla naistekliinik ehk Pelgulinna sünnitusmaja sai endale sünnitajat imiteeriva kõrgtehnoloogilise simulaatornuku, millega harjutatakse sünnitusabis ette tulevate kriitiliste olukordade lahendamist.

Victoria nime kandev simulaatornukk on hetkel uusim ja innovaatilisim omataoliste seas. Sellega harjutatakse tegutsemist näiteks sünnitusaegse ja -järgse verejooksu, õlgade peetuse ja erakorralise keisrilõike korral. Samal ajal on võimalik monitoorida simulaatornuku elulisi näitajaid ja loote südametoone, kasutades seejuures tõelisi meditsiiniseadmeid, nagu EKG-aparaat või vererõhumõõtja.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708