Pildid: Streigiks koguneti ka ITK Ravi tänava üksuses

Tervishoiutöötajate toetusstreik ITK patoloogikumis.
Tervishoiutöötajate toetusstreik ITK patoloogikumis.

Täna toimus tervishoiutöötajate hoiatusstreik Tallinnas lisaks ITK Magdaleena üksusele ka Ravi tänava patoloogikumis, mille konverentsisaali tuli kell 9:15 alanud kõnekoosolekule umbes poolsada arsti-õde.

Tallinna Arstide Liidu juht ja Eesti Arstide Liidu Tallinna piirkonna delegeeritud esindajana Toomas Kariis ütles avasõnad ja Eesti Arstide Liidu peasekretär Katrin Rehemaa luges ette tervishoiutöötajate kutseliitude avalduse seoses tervishoiu alarahastamisega.

"Tervishoiusüsteem vajab lisarahastamist, tervis on kallis," sõnas Kariis. "Kui me tahame osutada kvaliteetset arstiabi, siis selleks tuleb teha kulutusi," jätkas ta. "Kui me oleme nõus andma kvaliteedis järgi, siis, jah, saame natuke odavamalt."

"Me oleme olukorras, kus haiglad ravivad patsiente omaenda rahakotist," nentis Kariis. "Kui palju haiglatel jääb tulusid saamata seetõttu, et haigekassa kasutab lepingute sõlmimisel koefitsienti 0,3?"

Ta lisas, et arstide-õdede võimekus patsiente aidata, on praegu suurem kui riik jõuab seda teenusepakkujatelt osta. "Otsuseid on vaja," jätkas Kariis, "neid on edasilükatud juba ligi kümmekond aastat."

Katrin Rehemaa nentis, et on kurb, et arstidel tuleb oma sõnul läbi tööseisaku teada anda, aga muul moel paraku kuulda võtta ei taheta. "Haigekassa tänavune raviteenuste eelarve on planeeritud 74 miljonit väiksem kui tegeliku vajaduse hinnangust," tõi Rehamaa välja.

Peale avalduse ettelugemist, kus muu hulgas tuuakse välja soovitus loobuda sotsiaalmaksu langetamise plaanist, meenutas Rehemaa saalis olnud arstidele-õdedele, et nad pildistaksid täna üles enda loodud tööseisakuga seotud plakatid ja postitaksid need Facebooki. 

Loe avaldust täismahus SIIT.

 

Galerii

Lisa kommentaar

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

JÄLGI MEDITSIINIUUDISEID SOTSIAALMEEDIAS:

RSS

Seotud lood

Küsitlus

Valdkonna tööpakkumised

Meditsiini­uudised

12. veebruar 2019

Laadi PDF

Meditsiin Fookuses

veebruar 2019

Laadi PDF

Tervise­uudised

veebruar 2019

Laadi PDF

Meditsiiniuudiseid ja mu.ee saavad tellida vaid need isikud, kellel on kehtiv retseptikirjutamise õigus. Toimetusel on õigus seda küsida ja kontrollida.