Autor: Violetta Riidas • 21. september 2016
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Nooremarstid asuvad residentuuri kitsaskohti otsima

Eesti Nooremarstide Ühenduse juhatuse liige Rille Pihlak on üks projekti algatajatest.
Foto: ÄP/Julia-Maria Linna
Eesti Nooremarstide Ühendus (ENÜ) on alustanud koostöös poliituuringute keskus Praxisega rahvusvahelist projekti, mille eesmärgiks on residentuuriõppe erinevate tahkude kaardistamine Balti riikides ja arutelu algatamine erinevate osapooltega residentuuriõppe kvaliteedi tõstmiseks.

Tuleviku arstiabi sõltub otseselt arstide kliinilisest pädevusest ja see omakorda omandatakse peamiselt residentuuriõppes. 2014. aastal viis ENÜ arst-residentide seas läbi küsitluse, kus tulid ilmsiks mitmed vajakajäämised tänases eriarstiõppes. Kontaktid teiste Balti riikide noorte kolleegidega on näidanud, et sarnaste probleemidega tuleb tegemist teha ka mujal. Seepärast ühendame jõud Läti ja Leedu arst-residentidega, et jagada omavahel juba toimivaid lahendusi ning leida üheskoos lahendused probleemidele, millel neid veel ei ole.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708