Autor: Violetta Riidas • 29. september 2016
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Kalda: Tuleks muuta ka perearstiabi kättesaadavuse kriteeriume

Ruth Kalda, Tartu Ülikooli peremeditsiini õppetooli professor
Foto: Erik Prozes
Peremeditsiini professor ja perearst Ruth Kalda leiab, et saatekirjanõue silma- ja nahaarstile suurendab oluliselt perearstide töökoormust, pikendab järjekordi perearstile ning võiks seega tähendada ka haigekassa poolse rahastuse suurenemist.

Ruth Kalda: "Kui arvestada seda, et seni võisid patsiendid pääseda silma-ja nahaarsti juurde ilma perearsti saatekirjata, siis saatekirja kehtestades peavad kõik need inimesed nüüd pöörduma esmalt perearsti poole. Mul ei ole käepärast statistikat, kui palju esmaseid visiite naha-ja silmaarstidele üheks kuus või aastas tehakse, aga seda saab vajadusel järele uurida. Loomulikult suurendab see meie töökoormust oluliselt, samuti ka järjekordi meie vastuvõtule ja leian, et seetõttu tuleks ka meil kättesaadavuse kriteeriume muuta. Kahtlemata ei suuda me enam tagada vastuvõtte samadel tingimustel nagu see on seni.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708