Autorid: Meditsiiniuudised , Meditsiiniuudised, mu.ee • 19. oktoober 2016
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

PERHis saab dementsust diagnoosida moodsate meetoditega

Foto: wikimedia.org
PERHis kasutatav uudne diagnoosimise meetod aitab dementsuse jälile jõuda varakult.

Poolteist aastat tagasi olid Eesti arstid USA-s konverentsil, kus räägiti uuest ja moodsast meetodist, mis aitab dementsust varajases staadiumis tuvastada. Pool aastat hiljem sai Lääne-Tallinna keskhaigla neuroloog Katrin Gross-Paju kõne temaga mitmes uurimistöös koostööd teinud professorilt Sergei Nazarenkolt. „Ta helistas ja sisuliselt küsis, kas mul oleks nüüd talle patsiente saata,” meenutab Gross-Paju Eesti Päevalehes.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708