Autor: Violetta Riidas • 4. november 2016
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Lehtmets: Saatekirjanõue sõltub esmatasandi võimekusest

Psühhiaatrite Liidu juht Andres Lehtmets.
Foto: Andres Haabu/ÄP
Meditsiiniuudiste küsimusele, kas saatekiri tuleks kehtestada ka psühhiaatria erialal, vastas Eesti Psühhiaatrite Seltsi juhatuse esimees Andres Lehtmets.

Lehtmets: "Psühhiaatria erialal kehtestatakse saatekirja nõue suure tõenäosusega samuti. Sõltub see eeskätt esmatasandi võimekusest psüühikahäiretega tegelemisel ja hetkel on Perearstide Selts andnud teada, et nad veel ootaksid selle nõude kehtestamisega. Küll peaks järgmisest aastast rakenduma e-konsultatsiooni võimalus perearstidele. Arvestades jätkuvalt pikki ooteaegu psühhiaatri vastuvõtule ja kahanevat psühhiaatrite arvu on psüühikahäirete ravi raskuspunkti liikumine esmatasandi suunas paratamatu."

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708