Salmonella pani lasteaeda sulgema

Tallinnas Lasnamäel asuv Kihnu lasteaed on tänasest kuni kolmapäevani suletud, sest kogu lasteaeda desinfitseeritakse täiendavalt.

Täna hommikul võeti lasteaias kõikidelt lastelt proovid salmonellale, ütles terviseameti avalike suhete juht Iiris Saluri. Tema sõnul lubatakse negatiivsete vastuse saanud lastel neljapäevast taas lasteaeda minna, kajastab Postimees.

Positiivsete proovitulemuse saanud lapsed jäävad perearsti jälgimisele, kuid täiendavale uuringule neid esialgu ei saadeta. Mõne aja möödudes teeb perearst positiivse tulemuse saanud lapsele uued uuringud. Arsti otsustada jääb ka see, millal uus uuring täpsemalt tehakse. Lasteaeda last enne ei lubata, kui tema proovitulemus on negatiivne.

Soolenakkus salmonelloos levib lasteaias oktoobrikuust ning terviseamet koostöös veterinaar- ja toiduametiga on uurinud puhangu algpõhjuseid, kuid seni pole õnnestunud nakkusallikaid välja selgitada. Eelmisel kolmapäeval ütles tervisamet, et uurimine on muutunud keerulisemaks, sest haigestumise võisid põhjustada erinevad nakkusallikad.

Täna lisas Saluri, et nakkusallikas ehk puhangu algpõhjus ei pruugigi selguda.

Loe rohkem siit.

Lisa kommentaar

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

JÄLGI MEDITSIINIUUDISEID SOTSIAALMEEDIAS:

RSS

Seotud lood

Küsitlus

Valdkonna tööpakkumised

Meditsiini­uudised

12. märts 2019

Laadi PDF

Meditsiin Fookuses

veebruar 2019

Laadi PDF

Tervise­uudised

veebruar 2019

Laadi PDF

Meditsiiniuudiseid ja mu.ee saavad tellida vaid need isikud, kellel on kehtiv retseptikirjutamise õigus. Toimetusel on õigus seda küsida ja kontrollida.