30. november 2016
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Kitsas keskendumine veresuhkrule teeb karuteene

Veresuhkru mõõtmine.
Foto: Erik Prozes/ÄP
Liigne glükoosile keskendumine veresuhkru alandamise II tüüpi diabeedi korral võib pidurdada uute diabeediravi variantide arengut. Sellisele seisukohale jõuti hiljutises uuringus, mille ülevaate avaldasid Mayo Kliiniku teadlased ajakirjas Circulation: Cardiovascular Quality and Outcomes.

Uuringu läbi viinud teadlased Victor Montori (MD) ja Rene Rodriguez-Gutierrez (MD) Mayo Kliiniku teadusüksusest uurisid süstemaatiliselt viimasel aastakümnel (2006 –2015) avaldatud ajakirjaartikleid ja diabeedi kliinilisi ravijuhiseid, otsides väiteid, mis puudutasid range glükeemilise kontrolli väärtust diabeedi krooniliste tüsistuste ennetamisel.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708