Autor: Triin Tabur • 20. jaanuar 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Aaviksoo: E-tervis on tellija materjalist

Ain Aaviksoo lennukad ideed on seotud eelkõiige digimaailma ja e-tervisega.
Foto: Raul Mee
Sotsiaalministeeriumi e-teenuste arengu ja innovatsiooni asekantsler Ain Aaviksoo sõnas Meditsiin 2017 konverentsil, et terviseandmete kvaliteet saab paraneda vaid siis, kui neid andmeid tervishoiutöötajate poolt reaalselt ka kasutatakse.

Aaviksoo lisas, et tihe kvaliteediseire näitab, et tervise infosüsteemis (TIS) sisalduvad andmed paranevad pidevalt ja sellesse ka panustatakse. "Aastal 2017 suuname me riigieelarve vahenditest senisest olulisema osa just selle sama kvaliteedi parandamisse. Lisaks 15 miljonile eurole (2017. aastal juba 16 miljonit), mis läheb tervishoiuteenuse osutajatele oma infosüsteemide arendamiseks, lisame riigieelarvest täiendavalt raha, et haiglate infosüsteemid suudaksid kokkulepitud vormis TISi andmeid edastada," rääkis asekantsler.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708
TellimiskeskusTel: 667 0099