Autor: Triin Tabur • 17. jaanuar 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Aug: Kaebuste hulk tõotab kasvada

Lembi Aug rääkis vastutuskindlustusest.
Foto: Raul Mee
Eesti Arstide Liidu juht Lembi Aug ütles Meditsiin 2017 konverentsil, et üha kasvavad invasiivsed ravi- ja uurimismeetodid tõstavad tüsistuse riski ja kaebustega lõppevaid juhtumeid tõotab tulevikus tulla rohkem kui seni. Kas loodavast vastutuskindlustusest on arstidele selles olukorras tuge?

Arstide vastutuskindlustusest ehk teise nimetusega patsiendikindlustuse seadusest on Eestis räägitud juba 2011. aastast, eelkõige seoses Euroopa Liidu piiriülese tervishoiuteenuse direktiivi koostamise ja ülevõtmisega. Mullu muutus teema aga eriti aktuaalseks, sest Euroopa Komisjon otsustas hakata tegelema selle sisulise ülevõtmise analüüsiga liikmesriikides.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708
TellimiskeskusTel: 667 0099