Tervishoiu kõrgkoolis rekordarv lõpetajaid

Tartu Tervishoiu Kõrgkooli tudengid.
Tartu Tervishoiu Kõrgkooli tudengid.

Nii palju lõpetajaid kui sellesuvisel aktusel pole Tartu Tervishoiu Kõrgkoolis varasemalt kunagi olnud.

Tartu Tervishoiu Kõrgkoolis saab täna diplomi nimelt 167 lõpetajat. 

Kooli rektori kohusetäitja, õppeprorektor Kersti Viitkar ütles, et tal on hea meel lõpetajate suure arvu üle, veelgi enam rõõmustab teda, et suurema osa lõpetajate jaoks ei ole see esimene tervishoiualane haridus, mistõttu ei suurene seekordse lennuga niivõrd tervishoiutöötajate arv kui kvaliteet tervishoius.

Nimelt on rakenduskõrghariduse tasemel seekord 118 lõpetajat, neist 75 juba töötavat õde, kellel on kas varasem erialane kutseharidus ja nüüd omandavad õe kõrghariduse või kõrgharidusega õed, kes saavad õe erialakoolituse läbimist tõendava diplomi intensiivõenduses, kliinilises õenduses, terviseõenduses või vaimse tervise õenduses.

Lisaks õdedele on aktusel lõpetajaid tervisekaitse spetsialisti, füsioterapeudi ja ämmaemanda rakenduskõrghariduse õppekavadelt ning erakorralise meditsiini tehniku, hooldustöötaja ja lapsehoidja kutseõppekavadelt. Sealjuures lõpetavad esimesed lapsehoidjad, kes on läbinud kutseeksami kõrgkooli juures.

Tartu Tervishoiu Kõrgkoolis toimuvad lõpuaktused kahel korral aastas, suvel ja talvel. Selle aasta veebruaris lõpetas kõrgkooli 148 tervishoiuspetsialisti õe, ämmaemanda, bioanalüütiku ja radioloogiatehniku õppekavadelt. 

Tänasel päeval algab ühtlasi ka vastuvõtt Tartu Tervishoiu Kõrgkooli üheteistkümnele õppekavale. Kool võtab suvisel vastuvõtul uueks õppeaastaks vastu kokku 394 uut õppurit. 

Lisa kommentaar

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

JÄLGI MEDITSIINIUUDISEID SOTSIAALMEEDIAS:

RSS

Seotud lood

Küsitlus

Valdkonna tööpakkumised

Meditsiini­uudised

12. märts 2019

Laadi PDF

Meditsiin Fookuses

veebruar 2019

Laadi PDF

Tervise­uudised

veebruar 2019

Laadi PDF

Meditsiiniuudiseid ja mu.ee saavad tellida vaid need isikud, kellel on kehtiv retseptikirjutamise õigus. Toimetusel on õigus seda küsida ja kontrollida.