Autor: Triin Tabur • 20. september 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Liit näeb haigekassa nõukogus vähemalt kaht arsti

Foto: Postimees/Scanpix
Arstide liit tegi ettepaneku suurendada haigekassa nõukogu pädevust meditsiini ja tervishoiukorralduse vallas ning nimetada nõukogusse vähemalt kaks arsti Tartu Ülikooli meditsiinivaldkonna ja Eesti Arstide Liidu ettepanekul.

Arstide liit toob seisukohas väljas, et haigekassa nõukogu suunab rahastamisotsuste kaudu kogu Eesti tervishoidu, arstiabi kättesaadavust ja kvaliteeti ning kavandatav kohustuste lisandumine suurendab nõukogu mõju ning vastutust inimeste tervise eest veelgi. "Niisuguste otsuste tegemisel on patsientide vajaduste, meditsiinivaldkonna toimimise ja selleks vajalike tingimuste põhjalik tundmine ja mõistmine hädavajalik," seisab pöördumises.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708
TellimiskeskusTel: 667 0099