Autor: Violetta Riidas • 3. november 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

TAI allkirjastas hea teadustava kokkuleppe

Foto: Scanpix/Caro
Tervise Arengu Instituudi (TAI) teadusdirektor Toomas Veidebaum allkirjastas 1 novembril TAI liitumise hea teadustava kokkuleppega. Leppega liitunud teadusasutused kinnitavad, et järgivad ja austavad teaduse alusväärtusi ja tegevuspõhimõtteid.

Toomas Veidebaumi sõnul tõstab sellise Eesti teadusasutusi ühendava kokkuleppe sõlmimine Eesti teaduse tõsiseltvõetavust. „Teadlastel on oma eetika – alates sellest, kuidas uurimismaterjali kogutakse ja lõpetades sellega, kuidas viidata ja publitseerida. TAIs oleme neid põhimõtteid ka ilma leppeta alati järginud, kuid on hea, kui need on nüüd esmakordselt ka üle-eestilise hea tavana kirjas – nii ühtlustub Eestis tehtava teaduse tase,“ ütles Veidebaum.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708
TellimiskeskusTel: 667 0099