TAI allkirjastas hea teadustava kokkuleppe

Tervise Arengu Instituudi (TAI) teadusdirektor Toomas Veidebaum allkirjastas 1 novembril TAI liitumise hea teadustava kokkuleppega. Leppega liitunud teadusasutused kinnitavad, et järgivad ja austavad teaduse alusväärtusi ja tegevuspõhimõtteid.

Toomas Veidebaumi sõnul tõstab sellise Eesti teadusasutusi ühendava kokkuleppe sõlmimine Eesti teaduse tõsiseltvõetavust. „Teadlastel on oma eetika – alates sellest, kuidas uurimismaterjali kogutakse ja lõpetades sellega, kuidas viidata ja publitseerida. TAIs oleme neid põhimõtteid ka ilma leppeta alati järginud, kuid on hea, kui need on nüüd esmakordselt ka üle-eestilise hea tavana kirjas – nii ühtlustub Eestis tehtava teaduse tase,“ ütles Veidebaum.

Tervise Arengu Instituut on teadus- ja arendusasutus, mis teeb teadustööd eeskätt epidemoloogia, onkoloogia, meditsiinilise viroloogia ning nakkushaiguste, narkomaania ja riskikäitumise valdkondades. Eelmisel aastal avaldasid TAI töötajad kokku 43 teadusartiklit, lisaks avaldati 29 projekti, teadustöö või analüüsi raportit. Tänavu suvel läbis TAI evalveerimise ehk teadus- ja arendustegevuse taseme rahvusvahelise hindamise ja sai kõrge hinnangu. TAI jätkusuutlikkust ning teadustöö mõju, potentsiaali ja olulisust ühiskonnas hinnati väga heaks ning baasi doktoriõppeks tugevaks. Järgmine korraline evalveerimine viiakse läbi aastal 2024.

 

Lisa kommentaar

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

JÄLGI MEDITSIINIUUDISEID SOTSIAALMEEDIAS:

RSS

Küsitlus

Valdkonna tööpakkumised

Meditsiini­uudised

12. veebruar 2019

Laadi PDF

Meditsiin Fookuses

veebruar 2019

Laadi PDF

Tervise­uudised

veebruar 2019

Laadi PDF

Meditsiiniuudiseid ja mu.ee saavad tellida vaid need isikud, kellel on kehtiv retseptikirjutamise õigus. Toimetusel on õigus seda küsida ja kontrollida.