Autor: Siret Trull • 16. november 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Täiskasvanud I tüüpi diabeetikutest 15% vajab pumpravi

Foto: Scanpix/ PantherMedia
Väikelapseeas diabeeti haigestunutel on reeglina väga keeruline ka täiskasvanueas veresuhkru tasakaalu hoida, mistõttu on suur tõenäosus tüsistuste tekkeks. Seetõttu tegid Eesti Laste ja Noorte Diabeedi Ühing, Eesti Diabeediliit ja Eesti Endokrinoloogia Selts haigekassale ettepaneku laiendada insuliinipumpravi rahastamist üle 19-aastastele patsientidele.

Diabeedi kulg on igal patsiendil väga individuaalne ning inimestel, kelle organismi eripäradest tulenevalt on soovitav pumpravi, peaksid seda ka haigekassa toel kasutada saama.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708
TellimiskeskusTel: 667 0099