Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.
Spetsiaalne imikute piimasegu ei vähenda I tüüpi diabeeti haigestumist
Autor: Scanpix/ PantherMedia
Sel nädalal avaldatud TRIGR uurimuse tulemused näitavad, et imikute piimasegu, milles lehmapiimavalgud on lõhustatud, ei väldi I tüüpi diabeedi teket diabeedi geneetilise riskiga lastel. Ülemaailmses pikaajalises uuringus osalesid ka Tartu ülikooli lastekliinik ja Tallinna lastehaigla.
Eelnevad uurimused on viidanud sellele, et võõrvalkude, sealhulgas lehmapiimavalkude varane saamine imikute toiduga võib suurendada I tüüpi diabeeti haigestumist diabeedi geneetilise riskiga lastel. „Selle tõttu alustasime 2002. aastal ülemaailmset uuringut 2159 imikul, kelle pereliikmetel esines I tüüpi diabeeti ning kellel oli I tüüpi diabeedi geneetiline risk,“ ütles Helsingi ülikooli rahvusvahelise TRIGR uurimistöö juht professor Mikael Knip.
Juhime tähelepanu, et Sul on õigus keelata oma kontaktandmete kasutamine samasuguste toodete või teenuste otseturustuse tegemiseks võttes Äripäevaga ühendust aadressil [email protected] või telefonil 667 0099.
Jaga lugu
Liitu Meditsiiniuudiste iganädalase uudiskirjaga, et ükski oluline teema valdkonnas ei jääks märkamata.