Autor: Violetta Riidas • 17. november 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Sule: Tsentraliseeritud juhtimisel on oma nõrkused

Haiglate liidu juht Urmas Sule.
Foto: Julia-Maria Linna/ÄP
Haiglate liidu juht Urmas Sule ei pea liigset tsentraliseerimist heaks lahenduseks.

Eesti Haiglate Liidu juht Urmas Sule ütleb, et üleu?ldine tsentraliseerimise tahe näitab seda, et kõike soovitakse juhtida u?hest punktist. "See võib tunduda selles punktis asuvale inimesele hästi mõistlik. Mina arvan, et tsentraliseeritud juhtimisel on ka omad nõrkused – seda tuntakse pu?hvlikarja juhtimise mudelina – kui juhtpu?hvliga midagi juhtub, on kogu kari peata. Ma olen endiselt seda meelt, et omandivorm ei oma haiglate puhul kuigi suurt tähtsust. Üks väga oluline juhtimiskomponent on inimeste omavahelised suhted. Kui meil on kolleegide vahel head suhted, me tunneme u?ksteist, oleme keerulistes olukordades olnud ja need koos läbi teinud, siis see kogemus tagab su?steemile täiendava stabiilsuse ning tugevuse. Sotsiaalne kapital on oluline," rääkisSule.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708
TellimiskeskusTel: 667 0099