Autor: Triin Tabur • 8. detsember 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Terviseamet nõudis kliinikult blogi eemaldamist

KSA blogi.
Foto: Kuvatõmmis
KSA Silmakeskusel tuli oma kodulehel olevast blogist eemaldada mitteteaduspõhised sissekanded, sest terviseamet tegi neile arstieetika koodeksile viidates märgukirja.

Kliiniku blogist sai muu hulgas lugeda väikelaste vaktsineerimise ohtlikkusest ja sellest, kuidas piim põhjustab lastel seesmist verejooksu, kirjutas ERRi uudisteportaal.Kui mõni tervishoiuasutus jagab väärinfot, teeb terviseamet selgitustööd - selgitab kehtivaid õigusakte ja põhimõtteid ning annab võimaluse valeinfot muuta või see eemaldada."Juhul kui isik ei tee koostööd ega muuda või eemalda informatsiooni, on ametil kui riiklikku järelevalve ülesannet täitma volitatud asutusel võimalus algatada isiku suhtes riiklik järelevalvemenetlus, mille raames on ametil õigus vajadusel kohaldada haldussunnivahendeid," vahendas terviseameti avalike suhete juht Iiris Saluri järelevalveosakonnast saadud teavet.Tema sõnul on terviseameti praktikas ka varem mõned sarnased juhtumid aset leidnud ning menetluse tulemusel on eksitava informatsiooni levitamine lõpetatud.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708
TellimiskeskusTel: 667 0099