Autor: Violetta Riidas • 15. detsember 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Hooldusravile viivad peamiselt vereringe haigused

Foto: Meeli Küttim
TAI uuringust selgus, et vereringeelundite haiguste osatähtsus kasvas vanusega, moodustades 85-aastastel ja vanematel patsientidel hooldusravi ravipõhjustest poole. Vereringeelundite haigustele järgnesid kasvajad ja vigastused.

Eesti hooldusravivõrgu arengukava 2004–2015 eesmärk oli 2015. aastaks 10 statsionaarse voodikoha olemasolu 1000 65-aastase ja vanema elaniku kohta. Riigikontrolli hinnangul on teenuse kättesaadavus piirkonniti ebaühtlane, seda nii maakondlikult erineva voodite olemasolu kui teenuse rahastamise ja osutamise tõttu. Tervisestatistika andmed kinnitavad maakondlikku erinevust.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708
TellimiskeskusTel: 667 0099