Täiskasvanute hambaravisse suunatakse lisaraha

Haigekassa juht Rain Laane vestlemas hambaarstide liidu juhi Marek Vingiga konverentsil Meditsiin 2018.
Haigekassa juht Rain Laane vestlemas hambaarstide liidu juhi Marek Vingiga...

Haigekassa nõukogu otsustas tänasel koosolekul muuhulgas, et hambaarstide hulgas palju pahameelt tekitanud täiskasvanute hambaravi teenuste hindu tõstetakse ja hambaravisse suunatakse juurde 2,4 miljonit eurot.

Tervise- ja tööminister Jevgeni Ossinovski ja haigekassa juht Rain Laane tutvustasid täna haigekassa nõukogul vastu võetud otsuseid ja peatusid pikemalt ka täiskasvanute hambaravil ja järgmise aasta alguses muutuval proteesihüvitiste korral.

Pärast hambaarstide liidu proteste ja arutelusid haigekassas sündis Laane sõnul kompromiss, millega suunatakse täiskasvanute hambaravisse täiendavalt 20% ehk 2,4 miljonit eurot. "Täpne protsent on 19,2, millest 6% läheb kevadest kollektiivlepinguga ette nähtud meedikute palgatõusuks ja ülejäänu ulatuses tõstame teenuste hindu," ütles Laane ja lisas, et nende hindade eest peaks olema teenust võimalik osutuda.

Järgmisest aastast muutub ka ka proteesihüvitise kord, millega hüvitis muutub mitterahaliseks. Hambaarstid ei soovinud Laane sõnul praegust süsteemi hüvitada. Kompromiss sündis siingi  -kuna hambaarstide sõnul on tegemist väga keeruka teenusega, siis ei hakanud haigekassa eraldi hinnakirja koostama. "Meil on olemas küll 73 proteesidega seotud teenust, aga seal ei ole hindu taga. Me leidsime, et kasulikum on olukord lahendada nii, et me hüvitame lepinguga teenuseosutajale selle 260 eurot, aga siis arstid ise vaatavad, mida nad selle eest teevad. Vastu tahame me saada teada aga proteesile kulunud tegelikku summat. Selle statistika põhjal me saame siis hiljem juba hüvitist tõsta," rääkis Laane. 

Muuhulgas otsustati tõsta ka täiskasvanute hambaravihüvitist praeguselt 30 eurot 40le. Kuigi minister Ossinovski soovitas hüvitise tõsta 50le eurole, siis haigekassa juhi soovitusel tõstetakse seda siiski 10 eurot vähem. 

 

Lisa kommentaar

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

JÄLGI MEDITSIINIUUDISEID SOTSIAALMEEDIAS:

RSS

Seotud lood

Küsitlus

Valdkonna tööpakkumised

Meditsiini­uudised

12. veebruar 2019

Laadi PDF

Meditsiin Fookuses

veebruar 2019

Laadi PDF

Tervise­uudised

veebruar 2019

Laadi PDF

Meditsiiniuudiseid ja mu.ee saavad tellida vaid need isikud, kellel on kehtiv retseptikirjutamise õigus. Toimetusel on õigus seda küsida ja kontrollida.